CHP Anıta çelenk sundu

  • 21 Ekim 2018
  • 1125

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıl dönümü dolayısıyla Manavgat'ta düzenlenen resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat İlçe Örgütü’de Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve partililer katıldı. Törende ilçe başkanı Aliye Coşar bir konuşma yaptı. Av. Coşar:" Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920,varlığına kastedilen ulusumuzun uyanışını, kölelik zincirlerini kırarak kendi kaderine el koyduğu günü simgelemektedir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve ulusumuzun temsilcilerinin katılımıyla toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı kararlarla ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyet yönetiminin oluşturulması, çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarının başarıya ulaşmasında büyük rol oynamıştır” dedi.

Başkan Coşar “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, aydınlanmanın gerçekleşmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğinin vücut bulduğu, demokratik rejimin temel kurumudur" dedi. (Haber: Taner Durak)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler