Boztaş, “Turiste mal ve ürün satan firmalarımız ihracatçı sayılmalıdır”

  • 12 Ekim 2018
  • 919

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, stratejik plan toplantısında yaptığı konuşmada turiste mal ve ürün firmalarında  “döviz kazandırıcı hizmet” statüsüne alınarak ihracatçı sayılması gerektiğini söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) 4 yıllık stratejik palanını belirlemek amacıyla tüm sektördeki üyeleri ile toplantılar yapmaya devam ediyor.  Üyelerin sorunları, görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanan rapor için 7, 8 ve 9. Meslek Gruplarındaki üyelerin katımı ile toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş,  Yönetim Kurulu Üyeleri, 7, 8 ve 9. Meslek Komitesi başkanları ile üyeler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, turiste mal ve ürün satan firmalarında ihracatçı sayılması gerektiğini söyledi. Boztaş, “Bölgemizde turizmle uğraşan tüccar ve iş insanlarımız mal ve ürün satarak karşılığında ülkemize döviz girdisi sağlıyor. Bir nevi ihracat yapıyorlar. Mal ve ürün yurtdışına çıkıyor. Döviz girdisi sağlayarak ülkemizin cari açığına katkı sağlıyor. Bu kapsamdaki tüccar ve iş insanlarımızın da “döviz kazandırıcı hizmet” statüsü yani ihracatçı sayılarak kredi destek ve muafiyetlerden yararlanması gerekiyor” diye konuştu.

Bu kapsamda bir rapor hazırladıklarını kaydeden Boztaş,  hazırladıkları raporu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve bölge milletvekilleri ile bakanlığa ilettikleri ifade etti.

SAĞLIK TURİZMİNDE YAPACAĞIMIZ HAMLELER İLE İLÇE OLARAK SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA HALİNE GELEBİLİRİZ

Dünyada yılda 20 milyonun üzerinde kişinin sağlık amaçlı seyahat ettiğini ifade eden Boztaş, ülke ve ilçe olarak bundan pay alınması gerektiğini söyledi. Turizmde sağlığın;  sağlık turizmi ve turistin sağlığı olarak iki ayrılabileceğini belirten Boztaş,  “Sağlık turizminde medikal, termal turizm, spa, wellness, yaşlı ve engelli turizmi gibi pek çok çeşidi bulunuyor. İlçemizde turistin sağlığı ve alternatif turizm olarak sağlık turizminde yapacağımız hamleler ilçe sağlık turizminde marka haline gelebiliriz” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI ÜYELERİMİZDEN GELEN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA HAZIRLIYORUZ

MATSO olarak üye odaklı çalıştıklarını belirten Boztaş,  4 yılık çalışma programını üyelerle yaptıkları toplantıların ardından hazırladıkları stratejik plan ve program doğrultusunda yaptıklarını söyledi. Boztaş, “Yönetim olarak göreve geldikten sonra Odamızı kurumsal bir yapıya dönüştürdük. Biz yaptığımız çalışmaları siz değerli üyelerimiz ile yaptığımız toplantıların ardından hazırladığımız stratejik plan ve program doğrultusunda yapıyoruz. Göreve ilk geldiğimizde 4 yılık stratejik planımızı hazırlamıştık. Şimdi debu yaptığımız toplantılar sonucunda 2017-2021 Stratejik Planı ortaya çıkacak ve Oda çalışmalarına yön verecek bir yol haritası olacak” diye konuştu. Bunun birçok çalışma ile MATSO’nun üyelerine hizmet verme kalitesi bakımından uluslararası standartlar bakımından 5 yıldızlı oda unvanı aldığını hatırlatan Boztaş, “TOBB akreditasyon sistemi kapsamında MATSO’nun ‘5 yıldızlı’ odadır. TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’da Odamıza geldiği zaman bunu beyan etmiştir" ifadelerine yer verdi.

İLÇE EKONOMİSİNİ ÇEŞİTLENDİRMEK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

İlçe ekonomisinin çeşitlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Boztaş, turizme dayalı gelişen ilçe ekonomisini çeşitlendirmesi gerektiğini kaydetti. İlçede ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmek için çaba gösterdiklerini ve bu nedenle Oda olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Boztaş,  Oda olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarına değindi.

HEDEF MANAVGAT’I ÜNİVERSİTE ŞEHRİ YAPMAK

Manavgat’ın hedefi olan ilk fakülteyi MATSO’nun öz kaynakları ilçeye kazandıklarını hatırlatan Boztaş hedeflerinin Manavgat’ın üniversite şehri olması olduğunu söyledi. Sosyal bilimler fakültesinin de YÖK’ten izninin çıkartıldığını hatırlatan Boztaş, “Manavgat Belediyesi tarafından Akdeniz Üniversitesi’ne devredilen belediye hastane binasında verdi 2 tane blokumuz var. Bir proje çalışması yapıldı iki tane girişle iki tane ayrı fakülte olabilecek noktaya geldi. Ortadaki blok dekan ve idari binalar, yandakilerde diğer fakülteler olmak üzere biz 3 fakülteyi burada yaptıracak noktaya geldik. Manavgat’a üniversiteyi istiyoruz. 25 bin öğrenci getireceğiz buraya. Bu ayakları yere basan bir hedeftir.  Bu kadar öğrencinin olması ilçeye ekonomisinin yanı sıra sosyal ve kültürel yönden çok katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Toplantıda 2017-2021 stratejik plan çalışması kapsamında üyelerin görüş ve düşünceleri alınarak üyelere söz hakkı verildi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler