BOZTAŞ: “MANAVGAT SAĞLIK TURİZM’DE MARKA OLABİLİR”

  • 16 Ekim 2018
  • 1432

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ilçe bölge turizminin çeşitlenmesi açısından sağlık turizminin çok önemli bir sektör olduğunu belirterek ilerleyen süreçte Manavgat’ın sağlık turizminde marka haline gelebileceğini söyledi.

Manavgat Rukiye-Raşit Meşhur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) “Kariyer Günleri”ne konuşmacı olarak davet edilen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, öğrencilere girişimcilik, iş dünyası ile kariyer planlaması ve sağlık turizmi üzerine konuşma yaptı. 

Konuşmasına kariyer planlamasının önemine vurgu yaparak başlayan Boztaş, öğrencilere girişimcinin tarifini de yaparak, meslek seçimi ve istedikleri mesleği yapmaları konusunda önerilerde bulundu. Öğrencilere kendilerine güvenleri gerektiğini kaydeden Boztaş, ilerleyen yıllarda Türkiye ve Manavgat’ın yöneticilerinin öğrencilerin arasından çıkabileceğini belirtti.

“HAYAL EDİN, HEDEF KOYUN VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞIN”

Öğrencilere sevdikleri meslekleri tercih etmeleri konusunda tavsiyede bulunan Başkan Boztaş,  “hayal edin, hedef koyun, hedefe ulaşmak için disiplin bir şekilde çalışın” dedi.  Kaybetmeyi göze alamazsanız başaramazsınız diyen Boztaş, “Özgürce hayal edin, belirlediğiniz hayallere ulaşmak için hedef belirleyin ve disiplin bir şekilde çalışın. O zaman hayalinizi gerçekleştiğiniz göreceksiniz. Mutlaka sevdiğiniz mesleği yapan. Sevdiğiniz mesleği yapmazsanız hem başarısız hem de mutsuz olursunuz” dedi. 

YABANCI DİL BİLMENİZ ŞART

Öğrencilerin okullarının bitmesi ile sağlık sektöründe iş bulma imkânı olduğunu anlatan Boztaş, öğrencilerin kendilerini geliştirerek mutlaka bir ya da birkaç yabancı dil bilmesi gerektiğini vurguladı. Eğitimlerini sağlık alanında alan lise öğrencilerine Başkan Boztaş, sağlık sektöründeki iş imkânlarından da bahsetti.

YAZ AYLARINDA 3 KATINA ÇIKAN İLÇE NÜFUSUNDA SAĞLIK ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR

225 bini aşan Manavgat nüfusunun turizmde dolu geçen sezonda yaz aylarında gelen turistlerle birlikte 700-750 bini bulduğunu kaydeden Boztaş, 3 katına çıkan ilçe nüfusunun her sektör de olduğunu gibi sağlık sektöründe de önemli bir ihtiyaç haline geldiğini ifade etti.

SAĞLIK SEKTÖRÜ TURİZMDE ALTERNATİF HALİNE GELDİ

Dünyada yılda 20 milyonun üzerinde kişinin sağlık amaçlı seyahat ettiğini ifade eden Boztaş, ülke ve ilçe olarak bundan pay alınması gerektiğini söyledi. Turizmde sağlığın;  sağlık turizmi ve turistin sağlığı olarak iki ayrılabileceğini belirten Boztaş,  “Sağlık turizminde medikal, termal turizm, spa, wellness, yaşlı ve engelli turizmi gibi pek çok çeşidi bulunuyor. İlçemizde turistin sağlığı ve alternatif turizm olarak sağlık turizminde yapacağımız hamleler ilçe sağlık turizminde marka haline gelebiliriz.

MANAVGAT NEKAHET DÖNEMİ İÇİN OK UYGUN BİR İKLİME SAHİP

Manavgat iklimi sağlık turizmi açısından çok uygun bir yer. Kış aylarından bölgemize gelen birçok turist hem tatil yapıyor hem de tedavi oluyor. Buna örnek olarak ilçemize çok sayıda diş tedavi,  saç ekimi ve estetik ve cerrahi tedaviler için turist geliyor. Mevcut turizm ürünümüzü sağlık alanında daha çeşitlendirebilirsek ilçe ekonomisi daha da kalkınır. Kış aylarında ilçemizde tedavi amacıyla da doluluk oranımız artar” diye konuştu.

 Özellikle tedavi olduktan sonra iyileşme (nekahet) dönemi için bölgenin çok uygun bir iklime sahip olduğunun altını çizen Boztaş, turistlerin bu dönemde burada tatil yaparak geçirdiklerini belirtti.

MANAVGAT’IN ORTA YAŞ KUŞAĞI İÇİN ÇOK UYGUN BİR İKLİMİ BULUYOR

Turistlerin artık sadece kum deniz ve güneş turizm değil farklı turizm dallarına yöneldiklerini anlatan Boztaş,  “Manavgat 3. yaş kuşağı açısından çok uygun bir iklime sahip. Özellikle 65 yaş üstü için ilçemizde daha uygun şartlar oluşturabiliriz. Ayrıca Manavgat’ta sağlık turizmi çeşitlerinden biri olan yaşlılar için tatil köylerin oluşturulması gerekiyor. Turizme yönelik terapi ve rehabilitasyon merkezleri kurulabilir” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Seminerin son bölümünde ise Başkan Boztaş öğrencilerin sorularını da yanıtlayarak Boztaş, çeşitli tavsiyeler bulundu.   (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler