Boztaş,  “iyi bir Sosyal Güvenlik sistemi toplumların gelişmişliğinin göstergesidir”

  • 14 Ekim 2018
  • 952

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ülkelerin refah ve kalkınmışlık seviyeleri tespitinde sosyal güvenliğin de kriterler arasında yer aldığı belirterek ,  “İyi bir Sosyal Güvenlik sistemi toplumların gelişmişliğinin göstergesidir” dedi.

“Sosyal Güvenlik Haftası” dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumu  (SGK) Manavgat Şube Müdürü Ali Duru Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette kurum hakkında Başkan Boztaş’a bilgiler veren Müdür Duru 15-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen SGK Haftası nedeniyle ilçede bulunan çeşitli kurum, kuruluş ve işverenleri ziyaret ederek fikir alış verişlerinde bulunduklarını söyledi. 

Sosyal güvenliğin toplum açısında önemine değinen SGK Manavgat Şube Müdürü Ali Duru vizyon ve misyonları gereği vatandaşa verilen hizmet kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını söyledi.  İnsanların hayatları boyunca yaşam kalitelerini etkileyen en önemli sebeplerden birisi de sosyal güvence olduğunun altını çizen Duru, “Vatandaşın sıkıntısını kendi sıkıntımız olarak görüyor ve çözüm yollarını araştırıyoruz. Paydaşlarımızdan gördüğümüz MATSO ile özellikle üyelerine yönelik çalışmalarda fikir alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

İŞ DÜNYASI İLE BİRLİKTE İSTİHDAMI ARTIRICI HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA KATKI VERİYORUZ

Milli istihdam seferberliğine de değinen Duru, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomik Şurası'nda başlatılan 'İstihdam Seferberliği’ne ve istihdamı artırıcı her türlü katkıyı veriyoruz. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu tarafından Antalya için yakın hedef olarak,  istidamın 150 bin, 2017 yılsonuna kadar 200 bine ulaşması için Manavgat olarak üzerimize düşeni yapıyoruz.

“İYİ BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ TOPLUMLARIN GELİŞMİŞLİĞİNİN GÖSTERGESİDİR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Boztaş, Başta SGK çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayarak, başarılı çalışmalarından dolayı Duru'yu tebrik etti. Güçlü bir sosyal güvenlik sisteminin toplumun gelişmişliğinin göstergesi olduğunu belirten Başkan Boztaş,  ülkelerin refah ve kalkınmışlık seviyeleri tespitinde sosyal güvenliğin de kriterler arasında yer aldığını kaydetti.  SGK’nın Oda üyeleri ve çalışanlarını açısından önemine vurgu yapan yağan Boztaş, “Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi ve milli istihdam seferberliğine destek vermek amacıyla Manavgat İş dünyası olarak Sayın Müdürüm ile sık sık bir araya gelerek istihdamı artıcı çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi. Boztaş, SGK Manavgat Şubesinin başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik etti.  (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler