Boztaş “İlçe ekonomisini çeşitlendirmek için çalışıyoruz”

  • 20 Ekim 2018
  • 1232

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, 2017-2021 Stratejik Planı kapsamında yapılan 5 ve 15. Meslek Grubu Arama Toplantısında yaptığı toplantıda “İlçe ekonomisini çeşitlendirmek için çalışıyoruz” dedi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) 4 yıllık stratejik palanını belirlemek amacıyla tüm sektördeki üyeleri ile toplantılar yapmaya başladı. Üyelerin sorunları, görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanan rapor için ilk toplantı gerçekleştirildi

MATSO 2017-2021 Stratejik Planı Planı çalışmaları kapsamında 5 ve 15. Meslek Grubu arama toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş,  Yönetim Kurulu Üyeleri, 5 ve 15. Meslek Komitesi başkanları ile faal üyeler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Boztaş, MATSO 2017-2021 Stratejik Planı çalışmalarını anlattı.

DENGELİ BİR EKONOMİ İÇİN ÇALIŞTIK

2013 yılında göreve geldikten sonra 17 meslek grubu ile toplantılar yaparak 4 yıllık çalışmalar programı hazırladıklarını söyleyen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, “haziran 2013 tarihinde hizmet bayrağını devraldıktan sonra 17 meslek gurubumuzla yaptığımız meslek toplantıları sonunda  2013-2017 stratejik Plan doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürdük. Hazırladığımız plan çerçevesinde ekonomimizin çeşitlendirilmesine istihdam alanlarımızın genişletilmesine büyük önem verdik. Lokomotif sektör turizmin yanında ticaretimizin, tarımımızın, hizmet sektörün daha da güçlenmesini dengeli bir büyüme için gerekli gördük ve bu yönde adımlar attık.  4 yıllık stratejik bir planımızın süresi doldu. Artık her 4 yılda bir arama toplantıları ile bu stratejik planı belirliyoruz” dedi.

ÇALIŞMALAR ÜÇ AYAKTAN OLUŞUYOR

Yürütülen çalışmaların üç ayağı olduğunu belirten Boztaş: “Odamızın 4 yıllık stratejik planını yeniden oluşturuyoruz. 2017-2021 stratejik planımız üç ayaktan oluşuyor. Birinci ayağında 17 meslek grubumuzda bulunan üyelerimizin katılımıyla toplantılar yapıyoruz. İkinci ayağı çalışanların gözüyle MATSO. Son ayağı ise ilçemizdeki paydaşlarımızla yaptığımız istişare toplantılarıdır” dedi.

MATSO KURUMSAL BİR YAPIYA ULAŞTI

Son 4 yıılda MATSO’yu tamamen kurumsal ve sistemli bir yapı haline getirdiklerini kaydeden Boztaş, “ biz göreve geldikten sonra Odamızı kurumsal bir yapıya dönüştürdük. İlk göreve geldiğimizde 4 yılık stratejik planımkzı hazırlamıştık. Şimdi 4 geçtikten sonra yeniden bir 4 yıllık stratejik plan hazırlıyoruz. Her istediğimizde hadi şu faaliyeti gerçekleştirelim demiyoruz. Biz yaptğımız çalışmaları sizlerle yaptığımız toplantıların ardından hazırladığımız stratejik plan ve proğram doğrultusunda yapıyoruz” diye konuştu.  MATSO 2017-2021 Stratejik Planı Boztaş; toplantılar sonucunda ortaya çıkacak Stratejik Planın Oda çalışmalarına yön verecek bir yol haritası olacağını, üyelerin değerli katkılarıyla belirlenen ortak hedeflere ulaşmada kendilerine ışık tutacağını ifade etti.

MATSO 5 YILDIZLI

Üyelerine hizmet verme kalitesi bakımından MATSO’nun uluslararası standartlar bakımından 5 yıldızlı oda konumunda olduğunu ifade eden Başkan Boztaş, “MATSO hizmet verme kalitesi bakımından dünya standartlarında bir oda. Avrupa başkentlerinde bulunan ticaret ve sanayi odalarında verilen hizmetler kalitesinin aynısı MATSO’da da veriliyor. Odamız, TOBB akreditasyon sistemi kapsamında ‘5 yıldızlı’ odadır. TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’da Odamıza geldiği zaman bunu beyan etmiştir" diye konuştu.

MANAVGAT’I 13 AYRI ÜLKEDE TANITIYORUZ

Turizm sektörünün ilçe ekonomisinin başat sektörü olduğunu kaydeden Boztaş, turizm de ürün ve pazar çeşitlendirilmesi için çalıştıklarını kaydeden Boztaş, “Side turizmin doğdu yerdir. Artık geldik tıkandık. Pazarın bi tanesinde sıkıntı yaşadıpğımız zamanda ilçe ekonomisinde sıkıntı yaşıyoruz. 13 ülkede stant açarak Manavgat Side destinasyonunu tanıtmaya çalışıyoruz” dedi

MANAVGAT’IN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

İlçe ekonomisinin çeşitlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Boztaş, turizme dayalı gelişen ilçe ekonomisini çeşitlendirmesi gerektiğini kaydetti. İlçede ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmek için çaba gösterdiklerini ve bu nedenle Oda olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Boztaş,  Şunları söyledi;  “Çağdaşlaşmanın ve kalkınmanın basamaklarından olan eğitimde Odamızın öz kaaynakaları ile Manavgat MATSO truizm Fakültesini yaptırarak gururla açtık. Manavgat’a üniversite açılması yolunda dev bir adım attık.

HEDEF MANAVGAT’I ÜNİVERSİTE ŞEHRİ YAPMAK

Sosyal bilimler fakültesinin de YÖK’ten iznini çıkarttık.  Manavgat Belediyesi tarafından Akdeniz Üniversitesi’ne devredilen belediye hastane binasında verdi 2 tane blokumuz var. Bir proje çalışması yapıldı iki tane girişle iki tane ayrı fakülte olabilecek noktaya geldi. Ortadaki blok dekan ve idari binalar, yandakilerde diğer fakülteler olmak üzere biz 3 fakülteyi burada yaptıracak noktaya geldik. Manavgat’a üniversiteyi istiyoruz. 25 bin öğrenci getireceğiz buraya. Bu ayakları yere basan bir hedef çünkü Manavgat Meslek Yüksek Okulumuzda 11 bölüm var açılan 4 bine yakın öğrencimiz var. Bizim yaptırdığımız turizm fakültesi 5 bin kapasiteli bir okul. 5 ve 4 bin eder 9 bin, iki yeni fakülteyle 5’şer binden olursa toplamda 19 bin öğrenci yapar. 8-10 yıl içinde biz gayret gösterirsek 25 bin öğrenci olur Allah izin verirse. 25 Bin öğrenci Anadolu’da bir ilçe nüfusudur. Bu kadar öğrencinin olması ilçeye ekonomisinin yanı sıra sosyal ve kültürel yönden çok katkı sağlayacaktır” dedi.

İHTİSAS OSB İLÇEMİZE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İlçeye OSB kazandırmak için çaba gösterdiğini anlatan Boztaş,   İhtisas OSB alanına ihtiyaç duyulduğunu bu konuda yaptıkları çalışmalar ve gelinen son noktayla ilgili bilgi verdi.  Boztaş, “ilçemizde domates üretimimiz var salça fabrikamız yok, portakal üretimimiz var portakal suyu fabrikamız yok. İlçemizde kurulacak ihtisas OSB’de üretilen tarım ürünlerimizin işlenmesi ile hem tarım sektörünün güçlenmesini sağlar. Hem de işlenen ürünler bölgemizdeki turizm sektörüne sunulmasını sağlar.” dedi.

İlçe ekonomisinin çeşitlenmesi ve ilçenin öğrenci şehri olması ile ilçe ekonomisinin çok iyi yerlere geleceğini kaydetti.

Toplantının moderatörü  OMC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomist Reşat Güney tarafından 2017-2021 Stratejik plan çalışması kapsamında üyelerin görüş ve düşünceleri alınarak üyelere söz hakkı verildi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler