“Biz Anadoluyuz Projesi” başladı

  • 21 Ekim 2018
  • 761

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından “Biz Anadoluyuz Projesi” hayata geçirildi.

Proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki (21) ilden seçilen (15) yaş ve altı (50.000) öğrenci ülkenin farklı şehirlerini ziyaret ederek, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasındaki kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amaçlandı.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında; 30.10.2017 ile 17.12.2017 tarihleri arasında, Şırnak ilinden (1.350), Bitlis ilinden (1.800) olmak üzere toplam (3.150) öğrenci ve öğretmen, toplam 14 kafile ile  225’er kişilik gruplar halinde Antalya’da misafir edilecekler.

Proje kapsamında Bitlis ilinden ilk kafile 30 Ekim günü Antalya’ya geldi. Kafileyi Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan havalimanında karşıladılar.

Üç gün boyunca Antalya’da tarihi ve turistik mekanları gezecek olan Bitlis’li misafirler ilk gün Uncalı Mezarlığında bulunan Polis ve Asker Şehitliğini de ziyaret ettiler ve şehitlere dualar okudular. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler