Bisikletliler Çanakkale şehitlerine memleketlerinden toprak götürüyor

  • 11 Ekim 2018
  • 691

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’ncü yıldönümü nedeniyle bir grup bisikletli, Çanakkale savaşları sırasında 57’nci Alay’da çarpışarak şehit olan Manavgatlı askerlerin mezarlarına memleketlerinden toprak götürmek amacıyla yola çıktı

Çanakkale’ye giden 5 Manavgatlı bisikletli, Cumhuriyet meydanında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve başkan yardımcısı Aydın öz tarafından uğurlandı. Gruba yarın Antalya’da bir bisikletlinin daha dahil olacağı bildirildi. Bisikletliler, Çanakkale savaşında şehit düşen Manavgat’ın kırsal mahallelerinden Mehmetçiklerin mezarlarına memleketlerinden plastik şişeler içinde toprak götürüyor. Bisikletliler adına açıklama yapan Ufuk Anatça, “57’nci Alay şehitliğinde yatmakta olan Manavgatlı şehitler var. Kızıldağ’dan, Taşağıl’dan, Beşkonak mahallelerinden toprak aldık. Mezarlarına serpmeye gidiyoruz biz. 1100 kilometre pedal çevireceğiz ve inşallah şehitlerin mezarlarına memleketlerinin, köylerinin toprağını götüreceğiz” dedi.

SÖZEN; “YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ”

Bisikletlileri uğurlamaya gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’de, yapılan faaliyeti çok önemsediklerini ifade ederek, “Böyle kutsal birlikteliğe her zamandan fazla bizi biz yapan, değerlerimize sahip çıkan ulu önder Atatürk’ün geçmişte verdiği o onurlu mücadelelere sahip çıkan bir etkinlik olduğu için yürekten destekliyoruz. Biri yarın Antalya’dan gruba katılacak olan 6 tane bisikletli kardeşimiz Manavgat adına Çanakkale’deki özel etkinliğin bir parçası olacaklar. Son derece gurur verici bir davranış. Bizde onlara katkı yapmak, onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla buradayız. Manavgat’ımız adına son derece önemli bir etkinlik. Hepsine Manavgat halkı adına öncelikle bu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen’le vedalaşan bisikletliler Çanakkale’ye doğru yola çıktı. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler