“Beklentiler yüksek”

  • 22 Ekim 2018
  • 1253

Türkiye turizminin zorlu süreci kısa sürede atlatacağını söyleyen MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Sert, 2017 turizm sezonundan ümitli.

Geçen yıl turizmde yaşlanan olumsuzlukları değerlendiren MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hacer Sert, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan çalışmalar neticesinde 2017 turizm yılının bir önceki yıldan daha iyi olacağı yönündeki beklentilerini ifade ederek, ilçemizin ve ülkemizin turizm sektörüne damga vurmaya devam edeceğini söyledi.

Sert konuyla ilgili gazetemize verdiği özel demeçte; “Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde yatırımları ve iş hacmini geliştirdiği gibi, istihdam alanları oluşturmada, sosyal ve kültürel hayatın geliştirilmesinde son derece önemli bir faktördür. Yıllar ilerledikçe önemi daha da artan turizm sektörü, günümüzde binlerce insana istihdam sağlamaktadır. Yaklaşık 60 farklı sektöre destek veren turizm, ekonomiye sağladığı katkılar nedeniyle de adeta Türkiye için olmazsa olmaz sektörlerden biri haline gelmiştir.

2016 yılı turizm açısından değerlendirildiğinde, ülkemiz ve ekonomisi büyük oranda turizme dayalı olan ilçemiz için maalesef parlak bir yıl olmadı. Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) açıklamasına göre, Türkiye 2016 genelinde yüzde 50.8 doluluk ile tüm Avrupa'da en düşük doluluk oranına sahip olan ülke oldu. Ancak ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan çalışmalar, bugüne kadar yeterince eğilinmeyen pazarlara da açılmamız dolayısıyla 2017 yılı turizm sezonunun daha iyi olacağı yönünde beklentiler yüksek. Zorlu bir süreçten geçen Türkiye turizmi, sektörün dinamik yapısı ile bu zorlu süreci en kısa sürede atlatarak, daha da güçlü bir şekilde dünya turizmi içindeki varlığını sürdürmeye devam edecektir.

Turizm birleştiricidir; dünyanın neresine gidilirse gidilsin turistin dili, dini, rengi yoktur! Ancak duyguları vardır: Huzur, güven ve mutluluk! Ülkemiz, yaşadığı gergin günleri tamamen geride bırakarak, eminim ki, ilerleyen dönemde turizm sektörüne damgasını vurmaya devam edecektir” dedi. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler