ASFAD ŞEHİTLERİ ANDI

  • 21 Ekim 2018
  • 2124

 

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü Anısına Çanakkale Masterleri tarafından organize edilen dörtlü turnuvaya davet edilen Antalya Sportif Faaliyetler Derneği (ASFAD) Çanakkale’den döndü.

Çanakkale Masterleri tarafından her yıl mart ayında Şehitler Haftası anısına Çanakkale’de düzenlenen dörtlü futbol turnuvasının bu seneki misafirleri; Galatasaray Veteranları, Beşiktaş Masterleri ve Antalya Masterleri oldu.

Oynadığı ilk maçta 2 – 0 önde götürdüğü maçta Galatasaray ile 2 – 2 berabere kalan Antalya Masterleri, ikinci maçta Beşiktaş’ı 1 – 0 yenerek her takımın iki maç yaptığı organizasyon da turnuvanın tek namağlup ekibi olarak Antalya’ya dönüş yaptı. Dostluk maçı şeklinde geçen karşılaşma da tüm takımların birinci ilan edildiği turnuvada skordan ziyade dostluklar ve centilmenlik ön plana çıktı.

Atatürk Stadyumu, Kepez Spor Tesislerinde oynanan maçların ardından Çanakkale Masterleri Dernek  Başkanı Yılmaz Gök tarafından ağırlanan misafirlerin katıldığı ödül törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan bizzat katıldılar.

Asfad Başkanı Ayhan Dolma’nın günün anlam ve önemine binaen takdim ettiği plaketin ardından misafirlere seslenen Başkan Gökhan; öncelikle Antalya’dan buraya kadar gelen misafirlerimize Beşiktaş Masterlerine, içlerinden geldiğim ve mensubu bulunduğum Galatasaray’lı kardeşlerime özellikle de bizleri bir araya getiren Çanakkale Masterlerinin değerli başkanı Yılmaz Gök kardeşime teşekkür ediyorum.

Şehitler Haftası nedeni ile tüm şehitlerimiz anısına düzenlenmiş olan böyle anlamlı turnuva da birlikte olmak gerçekten güzel.Bulunduğumuz yerin tam karşısında şehitliğimiz var. İnanıyorum ki şu an bizim burada olmamıza sebep olan şehitlerimiz bizi hissediyorlar.Bir ve beraber olmamızdan onlar da çok memnunlar. Şehitliklerimizde yatan tüm şehitlerimiz ile vatan müdafaası için bu gün de vermekte olduğumuz tüm şehitlerimize minnet borçluyuz.

Çanakkale Zaferinin ardından kurtuluş savaşımız ile bizlere bağımsız, başı dik bir ülke, özgürlükçü bir ruh miras bırakan başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadele arkadaşları olmak üzere, onların kurduğu laik ve demokratik Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak ülküsüyle, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için dün olduğu gibi bugün de hiç düşünmeden canını vermiş Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Emniyet Teşkilatımızın tüm şehitlerini rahmet, Gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Çanakkale gibi tarihi sorumluluğu çok büyük bir kentin Belediye Başkanı olmanın onuru ve 1915’in omuzlarımızdaki derin yükümlülüğü ile sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bilindiği üzere mart ayı sadece 18 Mart’ta Çanakkale Zaferini anma ile kalmadığı gibi bu hafta aynı zamanda şehitlerimizi de anma haftasıdır. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan şu an buradaki ve burada olmayan tüm dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum dedi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler