99 kişi kazandı

  • 12 Eylül 2022
  • 280

583 adayın başvurduğu Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı’na 2022-2023 eğitim öğretim yılı için yapılan yetenek sınavının ardından 99 öğrenci girmeye hak kazandı.

 

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarında 10-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavları tamamlandı. 583 adayın başvuru yaptığı sınavlarda jürinin değerlendirmeleri sonucunda 99 aday 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibarıyla konservatuvarda eğitim almaya hak kazandı.

YOĞUN İLGİ VAR

Bu yıl geçmiş yıllara göre başvuru sayısında büyük bir artış olduğunu belirten Konservatuvar Müdürü Doç. Ceren Hepyücel, “Tiyatro, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dallarında lisans ve yüksek lisans devrelerinde; Bale, Üflemeli Çalgılar, Yaylı Çalgılar, Piyano ve Gitar Ana Sanat Dallarında ilkokuldan yüksek lisansa kadar geniş bir eğitim devresine sahibiz. Özellikle bu yıl, Yarı Zamanlı Müzik ve Bale İlkokulu-Ortaokulu ile tam zamanlı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesine başvuran aday sayısının geçtiğimiz yıllara kıyasla oldukça yüksek olması bizleri memnun etti.” diye konuştu.

LİSANS 19 EYLÜL’DE, LİSANS ÖNCESİ EĞİTİM 12 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

7 Eylül 2022 tarihinde kesin kayıtların son bulduğu Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı’nda eğitim, lisans ve lisansüstü devrelerinde 19 Eylül’de, lisans öncesi hazırlayıcı devrelerde ise MEB takvimine göre 12 Eylül’de başlayacak. Müzik, Sahne Sanatları, Türk Müziği Bölümleri çatısı altında erken yaşlarda sanat eğitimlerinin verildiği Antalya Devlet Konservatuvarı’nda 7 ana sanat dalında 50 öğretim elemanı ve 15 idari personel ile kurulduğu günden bugüne sahne sanatları ve müzik alanlarında geleceğin performans sanatçıları yetişiyor. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler