35. Müzeler Günü kutlandı

  • 20 Ekim 2018
  • 1076

Müzeler Günü’nün 35. yıl kutlamaları Side Müze Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Gün kapsamında müze bahçesinde ebru sanatları sergisi ile Side fotoğrafları sergisi açıldı.

Dünya genelinde, UNESCO tarafından belirlenen ve dünya kültürel mirasının korunması amacıyla 18 Mayıs gününde kutlanan Müzeler Günü, 1982 yılından bu yana Türkiye’de de kutlanmakta. Bu yıl “Müzeler ve Tartışılan Tarih: Müzelerde Konuşulamayanı Dile Getirmek” temasının işlendiği Müzeler Günü, resmi olarak Side Müze Müdürlüğünde kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Side Müzesi bahçesinde Mukadder Kavas ve öğrencileri tarafından ebru sergisi ile Side fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi açıldı. Sergilerin açılışlarını Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Kürşat Şenol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve CHP İlçe Başkanı Av. Aliye Coşar yaptılar.

Daha önce Müzeler Haftası olarak kutlanırken daha sonrasında Müzeler Günü olarak kutlanmaya başlayan gün ile ilgili olarak Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, “Side Müzesi olarak bu sene çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. İki adet sergi açılışımız var bunlardan bir tanesi ebru sanatı sergisi, diğeri ise Side fotoğraf sergisi. Bunun dışında çocuklara yönelik çalışmalarımız var, çocuklarla da seramik birleştirme çalışması gerçekleştirdik” dedi.

11 bin 500’ü çeşitli dönemlerden kalan sikkelerle birlikte 14 binin üzerinde eserin sergilendiği Side Müzesi’nde, eserlerin ancak 2 bin civarı sergilenebiliyor. İçinde bulunduğu binanın da tarihi bir eser olan Side Müzesi, proje aşamasında olan yeni binasına geçtikten sonra daha fazla eser sergilenebilecek ve halihazırda kullanılan tarihi bina ise yeniden düzenlenecek. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler