18:57’de deprem tatbikatı

  • 11 Kasım 2022
  • 354

12 Kasım 1999 yılında Düzce’de meydana gelen depremin 23’üncü yıldönümünde, Türkiye genelinde “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak. Saat 18:57’de başlayacak olan tatbikat Manavgat’ta Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdunda gerçekleştirilecek.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından, afetlere dirençli toplum oluşturma amacıyla 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı ilan edildi. Bu kapsamda AFAD yıl içerisinde farklı bakanlıklar ve çeşitli kurumlarla işbirliği çerçevesinde kısmı deprem tatbikatları gerçekleştirdi.

1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 tarihinde ise AFAD koordinasyonunda Türkiye’de afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde tüm vatandaşların katılımıyla saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

Yapılacak tatbikat çerçevesinde Manavgat’ta da Kaymakam Abdulkadir Demir’in katılımı ile Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)Erkek Öğrenci Yurdunda saat 18:57’de deprem tatbikatı gerçekleştirilecek. (Ömer KARÇA)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler