14. Uluslararası Wilson Senior devam ediyor

  • 22 Ekim 2018
  • 1968

 

27 ülkeden 250’nin üzerinde sporcunun katıldığı “14. Uluslararası Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası” Grade-A kategorisi, Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde Ali Bey Club Manavgat Tesislerinde devam ediyor. Turnuva 8 Nisan 2017 Cumartesi günü ödül töreni ile son bulacak.

69 toprak kortu bulunan Ali Bey Club Manavgat Tesislerinde oynanan turnuvada Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Büyük Britanya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Hollanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Latvia, Litvanya, Makedonya, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve ev sahibi olarak Türkiye olmak üzere 27 ülkeden 250’nin üzerinde usta tenisçi şampiyonluğa raket sallıyor. 39 sporcu ile katıldığımız turnuvada kadınlarda ve erkeklerde 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+ ve 80+ yaş grubu olmak üzere katılımcılar teklerde 18, çiftler, karışık çiftler ve kaybedenlerin katıldığı teselli dalları olmak üzere toplam 54 kategoride yarışıyorlar.

Korkmaz; “14 yıldır bu turnuvaya ev sahipliği yapıyoruz”

Turnuva Organizatörü ve Ali Bey Club Manavgat Önbüro Müdürü Cenk Korkmaz, geçen yıl Almanya’nın en çok temsil edilen ülke olduğunu ve onu Rusya, Avusturya ve ev sahibi olarak Türkiye’nin takip ettiğine dikkat çekti. Korkmaz; “Avustralya, kanada ve Brezilya’dan bile 18 tekler, 23 çift ve Mix kategorilerinde rekabet edebilmek için geçtiğimiz yıl Türkiye sahillerine gelen oyuncular oldular. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iddialı amatör oyuncularla birlikte aynı zamanda var olan en iyi 10 oyuncu ile Senyör Dünya Şampiyonları da bu organizasyonda yer almaktadır. İlk defa ülkemizde ve tesisimizde 2004 yılında gerçekleştirilen ve çok sevilen bu Senyörler Turnuvası, zamanla tenis sezon başlangıçlarının zirvesine oturmuştur. Yıllardır birçok profesyonel turnuva ve ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) Dünya Şampiyonalarına ev sahipliği yapan Patricio Travel ve Ali Bey Club, bu denli büyük organizasyonlar için gerekli tecrübeye sahiptir.” dedi.

ITF Asistan Hakem Tufan Tercan ise; “Bu yıl katılımcı sayısı herhalde politik nedenlerden dolayı geçmiş yıllara göre biraz daha az. İlk gün teklerde 70 maç sayısı ile başladık ve şu an günlük maç sayısı 120’ye kadar çıkmaktadır. 14 yıldır yapılan bu turnuva gittikçe daha profesyonel yönetilmeye başlandı ve sistem yerine oturdu.” diye konuştu.

Favoriler yola devam ediyor; Almanya ve Avusturya önde

Katılımcılar arasında geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Genç Senyörler Ferdi Dünya Şampiyonası’nda kadınlar karışık 35+’da Vlada Kirilovska (Latvia) ve erkekler teklerde 40+ yaş grubunda Roberto Menendez-Ferre (İspanya) ile birlikte çiçeği burnunda şampiyonlar olarak bu turnuvada yarışanlar arasında favori olarak bulunuyorlar. Tenis otoritelerine göre turnuvada bu yıl teklerde bazı isimler ön plana çıkarak favori durumda gözüküyorlar.

Erkekler Tekler:

M 40: Roberto Menendez Ferre (İspanya)

M 45: Alexander Windisch (Almanya), Oliver Kesper (Almanya)

M 50: Manfred Hundstorfer (Avusturya)

M 55: Karl Pansy (Avusturya), Norbert Henn (Almanya)

M 60: Pierre Godfroid (Belçika)

M 65: Harald Hellmonseder (Avusturya), Alfred Böckl (Almanya), Albert Grimm (Avusturya)

M 70: Johannes Mühlenburg (Avusturya)

M 75: Peter Pokorny (Avusturya)

M 80: Herbert Althaus (Almanya)

Kadınlar Tekler:

W 35/40: Vlada Kırılovska (Latvia)

W 45: Isabel Tyrell (Büyük Britanya)

W 55: Liselot Prechtel (Hollanda), Malgorzata Andrzejczuk (Polonya)

W 60: Encarnation Gomıs Ruıs (İspanya)

W 65: Susanne Schweda (Almanya), Heidi Eisterlehner (Almanya), Heide Fröysok (Almanya)

W 70: Barbara Von Ende (Almanya)

 



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler