14 Etüt Eğitim Merkezleri MATSO’dan destek istedi

  • 19 Ekim 2018
  • 958

 

“Etüt eğitim merkezlerinin kapatılması ötelenmelidir”

9 Şubat’taki 687 sayılı kanun hükmünde kararname ile etüt merkezlerinin de 1 Temmuz’da kapatılmasını istemeyen 14 Etüt Merkezi yöneticisi MATSO’yu ziyaret ederek kapatılma karanın ötelenmesi için girişimde bulunması amacıyla yardım talebinde bulundu.

Manavgat’ta bulunan 14 Etüt Merkezi Yöneticisi Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)’yu ziyaret ederek 9 Şubat’taki 687 sayılı kanun hükmünde kararname ile etüt merkezlerinin de 1 Temmuz’da kapatılması kararının ötelenmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığı ile hükümet nezdinde girişimde bulunması talebinde bulundu.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş tarafından toplantı salonunda ağırlanan 14 Etüt Eğitim Merkezi Yöneticileri tek tek söz alarak kapanmalarının toplumda açacağı yaraları anlattı.

Etüt Eğitim Merkezleri adına söz alan Özel Bilge Etüt Eğitim Merkezi Sahibi Deniz Tanır Türkiye genelinde 550 bin öğrencinin eğitim gördüğü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi faaliyet gösteren 2006 etüt eğitim merkezinde 55 bin öğretmen ve diğer personel istihdam edildiğine dikkat çekerek bunların yüzde 80’in kadın olduğunu söyledi. Tanır, “ İlçemizde ise 14 etüt eğitim merkezinde 200 personel ve 3 bin öğrenci mevcuttur” dedi.  Etüt eğitim merkezlerinden yararlanan öğrencilerin çoğunun özel okullara gitme imkanı olmadığını vurgulayan Tanır, tüt eğitim merkezlerinde çalışanlar, öğrenciler ve veliler için ne kadar önemli olduğu ve kapatılmaması gerektiğini belirtti.

Ardından ziyarete katılan eğitim merkezi yöneticileri girişim yapması için MATSO’ya imzalı dilekçe verdiler.

Boztaş, TOBB aracılığı ile sorunun çözümü için girişimde bulunacağız

Etüt Eğitim Merkezi yöneticilerini dinleyen Başkan Boztaş, sorunun çözümü için girişimde bulunacaklarını söyledi. Başkan Boztaş, “Tüm sektördeki üyelerimizin sorunlarında olduğu gibi siz değerli üyelerimizin talep ve sorunlarını çözmek amacıyla TOBB nezdinde Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na konuyu ileterek konuyu hükümetimize iletilmesini sağlayacağız. 1 Temmuz 2017 tarihinde kapanacak olan kurumlarımıza 2 yıllık bir süre tanınarak yeniden yapılanmaları için imkân verilmesini talep edeceğiz” dedi.



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler