12. Türkiye Senyör Tenis Takım Şampiyonası başladı

  • 20 Ekim 2018
  • 1721

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen TTF 12. Senior Takım Şampiyonası 2017, Antalya Manavgat’a bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi’nde bulunan Ali Bey Club Manavgat tenis kortlarında Kaptanlar toplantısı ve kura çekiminin ardından başladı.

Şampiyonaya Türkiye genelinde farklı illerden 30 Kulüpten 133 takım ve 750 tenisçi katılıyor. Şampiyonada Merkez Hakem Kurulu Başkanı Erkan Çağlayan, Başhakemler olarak Birol Kasapoğlu ve Ömer Levent Eralp’ın yanı sıra 25 hakem görev yapıyor. 5’i bayanlar ve 8’i erkeklerde olmak üzere 13 kategoride 50 kortta günde 250 olmak üzere toplam 1300 karşılaşmanın oynanacağı şampiyonada, maçlar ilk günden itibaren tempolu ve çekişmeli geçmeye başladı. Bayanlarda 35+, 40+, 45+, 50+ ve 55+; erkeklerde ise 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+ ve 70+  kategorilerinde tekler ve çiftler karşılaşmalarında Türkiye’nin en üst seviyedeki senyör oyuncuları oynadıkları maçlarda kıyasıya yarışırken maç aralarında görülmeye değer yeni dostluklar kurulurken eski dostluklar da perçinleniyor. Turnuva 10 Mayıs 2017 Çarşamba akşamı Oyuncu Gecesi ve 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü oynanacak finallerin ardından kupa ve madalya töreni ile son bulacak.

12. Senior Senyör Takım Şampiyonası’nda ATDSK, ATİK, ATSK, Avrupa Yakası, İTESK, Levent, Manavgat, TED, TSTA, Vakıf, ATDS, Club Sporium, GATİK, Kültürpark, METİK, TAÇ, Yeşilyurt, Dalyan, PODYUM, İzmit, İZTİK, MİLTAŞ, TOPSİN, Büyük Kulüp, Sakarya, ATK, EA TENİS, Hillside, Bodrum ve Pamukkale kulüpleri yarışıyor. Şampiyonaya katılan popüler isimler arasında TTF Eski Başkanı Ayda Uluç, dizi film oyuncusu Filiz Taçbaş, Eski Milli Futbolcu Ümit Davala, sanatçılar Ferhat Göçer ve Behzat Gerçeker, Eski Türk Tenis Milli takım Antrenörleri Engin Kratzer ve Erhan Oral, Nejat Müldür (Tenisin Paşa’sı) ile Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer A. Aras, Tenis Milli takımı Eski oyuncuları Barış Ergün, Haluk Akkoyun ve Stella Penciuda bulunuyor.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Erkan Çağlayan, turnuvada tüm sporculara başarılar dileyerek; “İlk kez 2006 yılında başlayan ve bu yıl gerek takım gerekse katılımcı sporcu açısından rekor kırılan bu turnuvaya katılım her yıl geçtikçe artıyor ve katılımcılar oldukça memnun ve bu da bizim açımızdan sevindirici. Bir turnuvadan çok adeta Tenis Bayramı niteliğinde düşündüğümüz bu Şampiyonada bu yıl bazı değişiklikler yaptık. Oyuncuları puana göre sıraladık ve herkes klasmanına göre oynayacak. Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz Ödül Töreni’nde ilk üçe giren sporcularımıza kupa ve madalya takdim edeceğiz. Ali Bey Club Manavgat Tesisleri ve tenis kortları bu şampiyonalar için en ideal yer ve bizler burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hem Senior (Veteran) oyuncularımızın kaynaşması için bir fırsat oluyor hem de yazın bu ilk günlerinde sporun yanı sıra tatil ve sosyal anlamda da paylaşımlar sağlıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler