Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann: “Gençliğimi spora borçluyum”

21 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde yerleşik yaşayan emekli Alman akademisyen Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann,yaşadığı şehir olan Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford şehrinde "Herford'un 100 yılında çoklu spor dalını en iyi yapan sporcusu seçildi.

  • 08 Aralık 2023
  • 880

1941 yılında Almanya Berlin'de dünyaya gelen 82 yaşındaki emekli Alman ekolog ve spor turizmi uzmanı Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann iyi akademisyen olması yanısıra  boks, atletizm, gülle atma, bisiklet,yüzme,uzun atlama elle ağırlık atma gibi sporları yapan bir sporcu. Üç yıl önce Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford  şehrinde yaşayan bisiklet sporcusu ve klinik psikolog olan kızı Dana Ottmann'ı(29) yaşında Astra Zenika   aşısı olduktan sonra aşının kanda pıhtılaşma nedeniyle genç yaşta hayatını kaybetme acısı yaşamıştı.

Üç yıl önce kendiside Covid 19'a yakalanan Alman akademisyen sporcu Prof. Dr. Horst Böhmett Ottmann bu zorlu salgını yenerek eski sağlığına kavuşmuştu.

 Eşi İnge ile birlikte yılın 6 ayını Side'deki evinde geçiren Alman sporcu Ottmann 82 yaşında olmasına karşı düzenli olarak yüzme, doğa yürüyüşü, bisiklete binme, boks , gülle atma ve atletizm sporunu aktif bir şekilde yaptığının altını çizen Ottmann," 82 yaşındayım.Sağlıklı olmamı düzenli spor yapmaya borçluyum.Sağlıklı yaşam için spor şart. Yaşadığım şehir Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti  Herford şehrinin 100 yılında 50 yıl aktif bir şekilde boks, yüzme, el ile ağırlık atma, bisiklet,uzun atlama ,bisiklet ve atletizm dallarını bir arada yapan tek sporcu olarak seçildim.Gülle atmada Macaristan'da dünya birinciliğim ve dünya şampiyonluğu ile Sırbistan'da yapılan yarışlarda Avrupa birincilik var.50 yıldır akademisyenlik yanı sıra çoklu spor yapıyorum.Sağlıklı kalmayı spor yapmaya borçluyum.Coklu spor yapmam da    eşim İnge bana eşlik ederek yardımcı oluyor."dedi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 



Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann: “Gençliğimi spora borçluyum”

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler