Öğrencilerden Geri Dönüşüme Farkındalık

‘Geri Dönüşüme Özel Dokunuşlar Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında Özel öğrenciler ve proje paydaşı olan okulların öğrencileri 6 ay geri dönüşümde tasarrufun sağlanması için birlikte çalıştılar.

  • 28 Mayıs 2024
  • 226

Gevher Nesibe Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Yücel Aslan’ın önderliğinde Şule - Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Manavgat Anadolu Lisesi, Manavgat Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Namık Karamancı Fen Lisesi ortaklığında ‘Geri Dönüşüme Özel Dokunuşlar Sosyal Sorumluluk Projesigerçekleştirildi.

Ortak Evimiz Dünya İçin Küresel Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya minimalize edilmesi; atığın oluşması durumunda ise kaynağından toplanarak geri kazanımının sağlanması, kamu kurumlarında atığın toplanıp geri kazanımının sağlanarak kamuda tasarrufun sağlanması amaçları doğrultusunda Geri Dönüşüme Özel Dokunuşlar Sosyal Sorumluluk Projesi 11/12/2023 tarihinde başlayıp 10/05/2024 tarihinde sonlandırıldı.

Özel öğrenciler ve proje paydaşı olan okulların öğrencileri, birlikte proje süresi olan 6 ay boyunca okul pansiyonlarından toplanan bayat ekmekleri kruton(kıtır ekmek), galeta unu ve peksimete dönüştürdüler. Böylece kamu kurumlarında atığın toplanıp geri kazanımının sağlanarak kamuda tasarrufun sağlanmasına katkı sundular. Proje bitiminden sonra Anadolu Lisesinin pansiyonunda kahvaltı yapan proje paydaşı okulların öğrencilerine Anadolu Lisesinin konferans salonunda sertifika takdim töreni yapıldı. Törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, proje paydaşı okulların müdür ve öğrencileri ile proje sorumlusu öğretmenler katıldı. (Haber Merkezi)

 

 

 




Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler