MATSO’dan Manavgat’a Kızılay Kan Alma Birimi

Manavgat ilçesinde Kızılay Kan Alma Birimi kazandırılması için MATSO ile Kızılay arasında protokol imzalandı. Yaklaşık 1 ayda tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanan merkezin yaklaşık 115 bin dolara (3 milyon 900 bin TL) mal olması bekleniyor.

  • 06 Eylül 2024
  • 334

Manavgat'ta, maliyetinin tamamı MATSO tarafından karşılanacak bir Kızılay Kan Alma Merkezi kuruluyor. Türk Kızılay tarafından Cumhuriyet Meydanı yanına kurulacak olan sabit Kızılay Kan Alma Merkezi için MATSO ve Kızılay arasında protokol imzalandı. Bir ay içinde faaliyete geçirilmesi planlanan kan alma biriminin yaklaşık 115 bin dolar (3 milyon 900 bin TL) tutması beklenen maliyetini MATSO karşılayacak. Kan alma biriminin yeri ve zeminin fiziki çalışmaları için Manavgat Kaymakamlığı ile Manavgat Belediyesi de destek verdi.

MANAVGAT’A BÖYLE BİR BİRİMİ KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

MATSO binasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat’ın ihtiyacı olan bir birimi Manavgat’a kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Manavgat’ımız için hayırlı bir hizmetin başlangıcındayız. Manavgat’ımızda uzun süredir ihtiyacı hissedilen sabit bir kan alma birimi birazdan Kızılay ile protokol imzalayarak kentimize en kısa zamanda bir kan alma merkezini kazandıracağız. Kızılay Kan Alma Birimi'nin Manavgat'ımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Böyle hayırlı bir hizmeti Manavgat'ımıza kazandırabildiğimiz için herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun.” Dedi. Türk Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Alma Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop, MATSO ile yaptıkları protokol sayesinde, uzun süredir Manavgat'ta eksikliği hissedilen projenin ete kemiğe bürünerek artık sona yaklaştıklarını ifade etti.

Manavgat ve çevresinde, sabit bir kan alma biriminin olmamasının büyük sıkıntılara yol açtığına vurgulayan Dr. Ertop, MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör’ün bu sorunun çözümü için büyük çaba gösterdiğini söyledi. Ertop, “Manavgat yaklaşık 250-300 bin nüfusun daimi olarak barındığı ama geçici dönemlerde turizm nedeniyle bu nüfusun arttığı bir ilçemiz. Manavgat Devlet Hastanesi ve çevredeki diğer hastanelerde tedavi gören hastalarımızın kan ihtiyacı olduğunda, kan bağışı yapabilecekleri bir merkez olmaması hasta ve hasta yakınlarını ciddi şekilde zorluyordu. Bu süreçte emeği geçen başta MATSO Başkanımız Seydi Tahsin Güngör ve Manavgat Kızılay Başkanımız Pınar Kapukaya olmak üzere milletvekillerimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve diğer katkıda bulunan herkese kurumum ve şahsım adına tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. İmzaların atılmasıyla birlikte, yaklaşık bir ay içinde faaliyete geçmesini bekliyoruz.” dedi.

Kan Alma Birimin 115 bin dolar olan maliyetinin tamamının MATSO tarafından karşılayacağını kaydeden Dr. Ertop, Manavgat’a sabit bir kan alma biriminin kurulacak olmasının hasta ve hasta yakınları için büyük bir rahatlama sağlayacağını ifade etti.

MATSO, ANTALYA’DA KAN ALMA BİRİMİ MALİYETİNİN TAMAMINI KARŞILAYAN TEK ÖRNEK ODA

Bir soru üzerine Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Alma Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop MATSO’ nun Antalya’da kan alma biriminin maliyetinin tamamını karşılayan tek örnek Oda olduğunu belirterek “Türkiye genelinde Kan Alma Biriminin maliyetini karşılayan kurumlar olabilir.  Ancak MATSO Antalya’da Kan Alma Biriminin maliyetinin tamamını karşılayan tek Oda olma özelliğini taşıyor. Sayın Yönetim Kurulu Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

8 BİN ÜNİTE KAN TOPLANIYOR

Dr. Ertop, Manavgat’ta bugüne kadar geçici kan alma birimi ile yıllık ortalama 8 bin ünite kan toplandığını ifade ederek bu birimin yapılması ile Manavgat’ta bu sayının artacağını söyledi.

Konuşmaların ardından MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör ve Türk Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Alma Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop, Türk Kızılay Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya Kızılay Kan Alım Birimi için iş birliği protokolünü imzaladılar.

Ayşegül Ada Şenbaş / Haber



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler