Nefi Kara basın mensuplarıyla buluştu

31 Mart 2024 Tarihinde yapılan Yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı seçimlerinde Dr. Niyazi Nefi Kara 5 Nisan 2024 günü görevi devir aldığı günden bugüne geçen süreci basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirdi.

  • 02 Ağustos 2024
  • 622

 

 

Garden Restoran da basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek geçen süreçteki hizmetleri şöyle özetledi;

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi kent sakinlerini yalnız bırakmıyor.

Belediyeye başvuran 718 ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda yardımı yapıldı. Ayrıca, bu süreçte giysi ve sağlık yardımları da arttırıldı. Engelli ve yaşlı 54 vatandaşın ihtiyacı olan hasta yatağı, akülü ve manuel tekerlekli sandalye, akü, vb. medikal malzemeleri teslim edildi.

Toplumsal birlik ve beraberliği sağlayarak vatandaşların bir araya gelebilmesi noktasında Kadir Gecesi lokma dağıtımı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda belediyenin tüm eğitim kurumlarının katılımıyla kortej ve etkinlik kutlaması, Muharrem Ayı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı’nda aşure ikramı yapıldı.

Yaşlılar ve engelli bireyler için özel destek programları uygulandı. 10-16 Mayıs Engelliler haftasında Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezinde engelli vatandaşlara yemek ikramı ve etkinlik kutlaması yapıldı. Çocuk Kültür Merkezi, Side Gençlik Merkezi, Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelli ve Çocuk Aktivite Merkezi öğrencilerinin yıl sonu gösterileri yapıldı. Manavgat’a Otizm Merkezi açılması için araştırma toplantıları yapıldı.

Kadın kanserlerine dikkat çekmek amacıyla “Kadın kanserleri önlenebilir” semineri yapıldı.

Çocuk Kültür Merkezi, Side Gençlik Merkezi, Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelli ve Çocuk Aktivite Merkezi’nde yaz kursları açılarak vatandaşlara ücretsiz eğitim imkanı sunuldu.

Üniversite sınavına giren öğrencilere tercihlerini yapmaları için uzmanlardan oluşan danışmanlık merkezi kurularak, gençlerin geleceklerini şekillendirmelerinde yardımcı olundu.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü

Bu dönemde, İşletme İştirakler Müdürlüğü’nün performansını artırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla birçok önemli adım atıldı.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün hizmet kalitesini artırmak amacıyla çeşitli tesislerde yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Özellikle, belediyeye ait kafeterya, restoran ve sosyal tesislerde yapılan iyileştirmeler, müşteri memnuniyetini artırmayı hedefledi. Bu süreçte, eskiyen ekipmanların modernizasyonu ve iç mekan tasarımlarının güncellenmesi gibi kapsamlı revizyonlar yapıldı.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla Ramazan Ayı’nda her gün 3 bin kişilik yemek dağıtıldı.

Belediye’nin gelirlerini artırmak amacıyla gelir tarifelerinde güncellemeler yapıldı.

Yaz mevsimiyle birlikte artan nüfusa karşın hizmetleri kesintisiz sürdürebilmek maksadıyla mevsimlik işçi alımları gerçekleştirildi.

Boğaz Otel ve kamp alanlarının sezon hazırlıkları gerçekleştirildi.

Girit Kahvesi’nin kapasitesi artırılarak daha fazla misafire hizmet verilmeye başlandı.

İşletmelerde satış için yeni ürünler eklenerek gelirlerin artırılması hedeflendi. Haziran ayı sonu itibarıyla geçtiğimiz yılın aynı döneminde elde edilen gelirin 2.1 katı gelir elde edildi.

Kızılot, Boğaz Otel, Çamiçi, Evrenseki, Nar Beach (1, 2, 3) halk plajlarının sezon hazırlıkları yapılarak açılışı gerçekleştirildi. Kızılot, Boğaz Otel, Evrenseki, Nar Beach 1 ve Nar Beach 3 plajlarında gerekli kriterler yerine getirilerek Mavi Bayrağın tekrar göndere çekilmesi sağlandı. Atıl bir durumda bulunan Çolaklı Halk Plajı’nın temizlik, tamir ve tadilatı yapılarak yeniden Manavgat halkına kazandırıldı.

Gönüllü vatandaşlar ile iş birliği halinde Deniz Kaplumbağası yuvaları tespit edilip koruma altına alındı. Yuvadan çıkan yavruların denize ulaşabilmeleri adına geceleri plajda da aydınlatmalar karartılmaktadır.

Manavgat Kart uygulaması tanıtılarak Manavgatlıların Manavgat Kart’a daha kolay ulaşımı sağlandı. Manavgat Kart ile Manavgat Şelalesi ve Kent Müzesi’ne girişler kart sahiplerine ücretsiz hale getirildi.

Side ring hattında çalışan sidemway (traktörler) ve golf araçlarının (car of Side) bakım ve onarımları yapılarak hizmete alındı.

Sorgun Park Tesisleri’nde kır düğün salonu organizasyonları yapılmaya başlandı.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü

Köprülü Kanyon Milli Parkı Tazı Kanyonu Günübirlik Kullanım Alanı Kapı Girişi, Büfe, Fotoğrafçılık İşletmeciliği Kiralama İhalesine iştirak edilerek Belediye adına kiralandı.

Belediyemizin gelirlerinin artırılması noktasında, Belediyemize ait taşınmazların kiralanması için kiralama ihaleleri gerçekleştirilmektedir. Belediye mülkleri arasında yer alan ticari alanlar, sosyal tesisler ve konutlar için yeni kiralama sözleşmeleri yapıldı.

Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü'nden muhtelif mahallelerde bulunan çeşitli taşınmazların, mahallenin ihtiyacı doğrultusunda "Çocuk Parkı, Oyun Sahası, Halkın Toplanabileceği Tören Alanı ve Açık Pazar Alanı" olarak düzenlenerek kullanılmak üzere belediyeye tahsisi talep edildi.

Kültür Müdürlüğü

Bu dönemde, kültürel etkinliklerin çeşitliliği ve kapsamı genişletildi, sanatsal projeler desteklendi.

Sanatın ve kültürün teşvik edilmesi amacıyla, çeşitli sergiler ve sanat galerileri açıldı. Side Kültür Evi’nde “Çocuk Ressamlar Sergisi” ve “Berrin Küçük Kişisel Resim Sergisi” açılarak kültürel bilinci artırmak ve sanatsal yetenekleri desteklemek amaçlandı.

Manavgat’ın kültürel yaşamını zenginleştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler ve festivaller düzenlendi. 19-20-21 Temmuz’da Side Antik Kent’te düzenlenen “Side Kültür Günleri” kapsamında Akdeniz Vokal-Gülay-Atilla-Onur Gök Orkestrası-Ritaband-Grup Nova-Derinsu Hazal Kaya-Lamajör konserleri büyük ilgi gördü. 7-8 Mayıs’ta Side Liman’da “Dans ve Müzik Festivali” düzenlendi.

Sokak Konserleri düzenlenerek genç yeteneklerin sahneye çıkmaları sağlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapsamında Manavgat Belediyesi Eğitim Kurumları’nda eğitim gören öğrencilerin hazırladıkları şiir, dans ve halk oyunları gösterileri sergilendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı fener alayı ve Murat Boz konseriyle kutladı.

Spora ve sporcuya verilen destek artırılarak sürdürüldü. 10-11-12 Mayıs tarihlerinde Yağlı pehlivan güreşleri ve 30 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde Deniz Küreği Kupası düzenlendi.

7-8-9 Haziran’da Dalsın Kızlar Projesi ile bir kısmı daha önce hiç profesyonel dalış yapmamış yaklaşık 90 kadın su altını keşfetme imkanı yakaladı.

Manavgat Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, kültür ve sanat buluşmaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde Bahar Konseri verdi.

Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu, kültür ve sanat buluşmaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği konser ile Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı andı.

Bağlama virtüözü Erdal Akkaya ve dünyaca ünlü Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası, tarihi Side Antik Tiyatro’da sahne aldı. 

Ünlü oyuncular Bahtiyar Memili ve Emrah Altıntoprak “Side Kültür Günleri” kapsamında Manavgatlılar ile bir araya geldi. Söyleşiler, edebiyat, sinema ve sanat dünyasına dair derinlemesine sohbetlerle dolu dolu geçti.

Yudum Çiçek Seven ve Ali Mahsuni Seven ücretsiz halk konserinde Manavgatlılar ile buluştu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sakıncı, Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde “Kadın Hastalıkları Önlenebilir Mi?” başlıklı bir konferans verdi.

Kültürel etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla, dijital medya içerikleri üretildi. Etkinliklerin video içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

Kreşler Müdürlüğü

Belediye kreşlerinde çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla, yaş grubuna uygun müfredatlar oluşturuldu.

Kreşlerde çocukların sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sorgun Çamlığı Çevre Temizliği, Pegasus At Çiftliği Gezisi, Antalya Akvaryum Gezisi, Aslan Diyarı Gezisi gibi etkinliklerle çocukların sosyal becerileri geliştirildi. Bu etkinlikler, çocukların doğa ile etkileşimlerini artırarak, sanatsal ve kültürel farkındalıklarını artırmayı amaçladı.

Ailelerin çocuklarının eğitim sürecine aktif katılımını teşvik etmek amacıyla, ev ziyaretleri düzenlendi. Ailelerle yapılan toplantılarda, çocukların gelişimi ve eğitimi hakkında bilgi verildi.

Bu süreçte Manavgat Belediyesi’ne bağlı 5 kreşte toplam 137 etkinlik farklı etkinlik yapılarak miniklerimizin, eğlenmesine ve öğrenmesine katkı sağlandı.

Temizlik işleri Müdürlüğü

Bu dönemde, şehir genelinde temizlik standartlarının artırılması, çevre koruma projeleri ve toplum sağlığının desteklenmesi amacıyla önemli adımlar atıldı.

Parklar, caddeler, sokaklar ve kamusal alanlar düzenli olarak temizlendi.

Ayrıca, atık yönetim sisteminin etkinliğini artırmak amacıyla, çöp toplama frekansları artırıldı ve atık ayrıştırma işlemlerine önem verildi. Bu dönemde, toplamda 57.500 ton evsel atık toplandı. Bahçe atığı ve moloz ayrıştırma merkezi oluşturularak dal, hafriyat vb. atıkların toplanması ve ayrıştırılması sağlandı.

Ömrünü tamamlamış lastik, bitkisel atık yağ, eski giysi, pil vb. atıkların rutin olarak toplanarak mevzuata uygun olarak dönüşümü sağlandı.

484 adet konteyner üretilerek belediyeye kazandırıldı.

Şehir içindeki kamu alanlarının ve yol kenarlarının temizliğini artırmak amacıyla düzenli yıkama ve bakım çalışmaları yapıldı. Ana arterler, otobüs durakları ve trafik ışıkları gibi yoğun kullanılan bölgelerde yıkama araçlarıyla temizlik sağlandı. Manavgat genelinde camilerin ayda bir kez rutin yıkaması yapıldı. Çöp konteynerleri ve sokak lambalarının temizliği yapılarak, şehrin genel hijyen seviyesi yükseltildi.

Fen İşleri Müdürlüğü

Bu dönemde, şehir altyapısının güçlendirilmesi, yolların ve kamusal alanların yenilenmesi, çeşitli inşaat projeleri ve bakım çalışmalarına önemli yatırımlar yapıldı.

Şehir genelindeki ana arterler, caddeler ve sokaklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Toplamda 7.264 ton sıcak asfalt çalışması ve 3.631 ton yama yapıldı.

Muhtelif mahallelerde 40 km yol bakımı ile 8 km yeni imar ve kadastro yolu açıldı.

Kamusal binaların ve sosyal tesislerin bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Belediye binaları, sağlık merkezleri, okullar ve sosyal tesislerde, genel bakım ve yenileme çalışmaları yapıldı. Özellikle, çatılar, dış cepheler ve iç mekanlarda yapılan onarımlar, bu yapıların daha güvenli ve modern hale gelmesini sağladı.

Trafik akışını ve güvenliğini artırmak amacıyla çeşitli trafik düzenlemeleri yapıldı. Yeni trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri ve yol çizgileri ile trafik düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca, trafik kazalarını azaltmak ve sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla, tehlikeli bölgelerde uyarı levhaları ve hız kesiciler yerleştirildi. 300 adet levha tamirat ve montajı yapıldı.

Sarılar ve Demirciler Mahallelerinde kurban satış pazarları kurularak, hijyenik ve güvenilir bir ortamda kurban satışı sağlandı.

9.466 m2 alanda parke tamiratı ve imalatı yapılarak sokak ve caddeler düzenlendi.

Yağmur suyu geçişleri için 2.986 m boru ve büz imalatı yapıldı.

Seyir halindeki araçlar ile yaya trafiğini ayırmak, çift şeritli yollarda ve bisiklet yollarında güvenliği sağlamak amacıyla 350 adet duba ve delinatör montajı yapıldı. 10 km yolda reglaj yapılarak pürüzlü alanlar düzeltilip, muhtelif alanlara eğim verilerek yağmur sularının atılması ve olası kazaların önüne geçilmesi amaçlandı. 6.000 m2 ırmak kenarlarına çekek yeri hazırlandı.

Çeşitli yaylalara canlılar için arazöz ile su taşıyarak susuz kalan hayvanlara destek olundu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Bu dönemde gerçekleştirilen çeşitli projeler ve iyileştirmeler, ilçenin yeşil alanlarını zenginleştirmek ve halkın yaşam kalitesini artırmak amacıyla planlandı ve uygulandı.

Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki yeşil alanları genişletme ve mevcut parkları yenileme çalışmalarına odaklandı. Bu kapsamda, toplam 2 yeni park yapıldı ve 3 mevcut park revizyonu tamamlandı. Yenilenen parkların içerikleri arasında modern oyun alanları, yürüyüş yolları, spor alanları ve dinlenme bölgeleri yer aldı.

İlçe genelinde 150 yeni ağaç ve 500.000 mevsimlik bitki dikimi yapıldı. 4500 m2 yeni yeşil alan ilavesi yapıldı. Ağaçlandırma projeleri, özellikle şehir merkezleri ve yeni yerleşim bölgelerine odaklanarak, hem çevresel fayda hem de estetik değer sağladı.

Halk plajları için kabin imalatı yapılarak kurulumu gerçekleştirildi.

Side Liman bölgesine halkın ihtiyacını karşılayacak ve kentin yapısına uygun modern ahşap lavabolar yapıldı.

Muhtelif yeşil alanlarda ihtiyaca yönelik olarak 200 metre ahşap korkuluk, 18 adet piknik masası, 74 adet oturma bankı, 174 adet çöp kovası üretimi ve montajı yapıldı.

1 adet basketbol sahası ve 1 adet kamelya yapımı tamamlandı.

Zübeyde Hanım Caddesi’nde bulunan toplam 6000 m2 yeşil alan revize edildi.

Ayrıca yaz sezonu nedeniyle 106 mahallenin ihtiyaçlarına yönelik rutin olarak sulama, ot temizliği, ekim-dikim, çim biçimi, budama, ilaçlama, üretim ve faaliyetleri düzenli olarak devam etmektedir. 

Etüt Proje Müdürlüğü

Altyapı çalışmaları, imar düzenlemeleri ve sosyal hizmet alanlarında projeler ortaya konuldu.

Manavgat Halkına kazandırılan Tazı Kanyonu’nda çevre düzenleme projesi, Düzağaç Mahallesi GES Projesi, Çeltikçi Mahallesi Kreş Projesi, Otizm Merkezdi Projesi, Canlı Hayvan Pazarı Revize Projesi, Kızılot Mahallesi Spor Alanı Projesi ve Kargıhan Restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Atatürk Fevzi Paşa Caddesi Revize Kaldırım Düzenleme Projesi, Çam İçi Sahil Alanı Düzenleme Projesi, Aşağı Pazarcı Mahallesi Irmak Kenarı Emekli Kahvehanesi Projesi, Hisar Mahallesi Emekli Kahvehanesi Projesi, Belediye Binasında Halk Masası Birimi Oluşturulması Projesi, Ilıca Engelsiz Yaşam Merkezi Çevre Düzenlemesi Projesi, Hisar Mahallesi Kent Lokantası Projesi, Aşağı Pazarcı Mahallesi Kent Lokantası Projesi, Manavgat Sahili Halk Plajı Projeleri, Titreyen Göl Çevresi Rekreasyon Projesi, Antik Side ATM Üniteleri Projesi, Ilıca Mahallesi Park Alanı Düzenleme Projesi ve Manavgat Şelalesi Giriş Kapı Gölgelik Projeleri oluşturuldu.

Spor Müdürlüğü

11. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlendi.

Spor Okulları vasıtasıyla 400 çocuk spora teşvik edildi.

Futbol ve Voleybol A takımları yeni bir yapılanmayla sezon hazırlıklarına başladı.

Devam etmekte olan yüzme, basketbol ve voleybol yaz kursları ile genç nüfusa ücretsiz spor olanakları sağlandı.

EK

Spor Müdürlüğü ve Makine İkmal Müdürlüğü olmak üzere iki yeni müdürlük kuruldu. Muhtarlık Müdürlüğü yeniden işler hale getirildi.

Haber Merkezi



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler