Harikalar Dünyasında Manavgatlı Ressam

Worlds of Wonder "Harikalar dünyası" konulu Malezya İpoh Perak ta düzenlenen Uluslararası sanat sergisindeTürkiye'yi temsil eden tek sanatçı olan Nurcan Şimşek; katıldığı iki eseri ile ülke prensesinin ,protokol ve davetlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

  • 2 gün önce
  • 262

Eserlerinde kullandığı sembol ve betimlemeleri büyük bir merakla soran ülke prensesi ve davetlilere açıklamalarda bulundu. Doğa neşesi adı olan eserinde sanatçı İki ülkenin kültür ve doğa simgelerini resminde kullanarak çarpıcı bir sanat çalışması sergiledi.

İkinci eseri olan siyah beyaz sessizlik serisinde ise dünyaya bakış acımızı değiştirmekle ilgili mesaj içeren eseri izleyicilerde yorumlara açık bir eser olarak dikkati çekti. Sanatçı resim yaparak mesaj oluşturmayı, farkındalık yaratmayı ve ilham kaynağı, model oluşturup, resminde merak ve yoruma açık olmasını amaçladığını, sanat toplum içindir ilkesini benimsediğini söyledi.

Sanatçı geleneksel Türk kadın kıyafeti ve yaptığı eserler ile Türkiye' yi en iyi şekilde temsil etmesinden dolayı onur duyduğu söyledi. Sanatçının ürettiği resim çalışmaları üzerine Asya Sanat topluluğundan gelen davet üzerine sergiye katılma kararı alan Nurcan Şimşek, kendi imkanları doğrultusunda,  büyük bir emek harcayarak bu başarıyı yakalamak şansı verildiği için çok mutlu. İpoh Perak' ta sergi ile birlikte 2 saat süreli canli performans resim çalışmasında Nurcan Şimşek yaptığı tarihi Victoria köprüsü manzarasını , sıcaktan etkilenmesin diye saatlerce şemsiye tutan beyefendiye minnettar. 81 sanatçı arasından yaptığı resim ile 2.cilik ödülü aldı.

Nurcan Şimşek, Gazi üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesini yüksek onur derecesi ile bitirdi. Evli, iki çocuk annesidir. Antalya Manavgat'ta yaşayan sanatçı Sanat eğitmenliği ve sanat terapisi danışmanlığı yapıyor. Sıra dışı sanat çalışmaları yapan,verdiği eğitimler ile genç ve çocuklara model olan, çeşitli resim yarışmalarında bir çok ödül alan öğrencilerinin yanı sıra kendiside uluslararası sanat ödülleri almaktadır.

Words of Wonder Uluslararası sanat sergisi küratörlüğünü  AIAS Sanatçısı ve Kurucusu

Abu Jalal Sarimon üstlenirken,katılımcı ülkeler Hong Kong- Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Pakistan, Tayland, Türkiye,Vietnamdan oluştu.

81 sanatçının  50 eseri sergilendi. Açılışta 600 kişi katıldı.30 Ağustos 2024'te Soka Gakkai Malezya, Perak Kültür Merkezi'nde Açılış Töreni tarafından onurlandırıldı:

Words of Wonder Uluslararası sanat sergisi küratörü Abu Jalal Sarimon;

"Vay be" şaşkınlık, hayranlık veya merakı ifade eden bir ünlemdir. Dikkat çekici veya beklenmedik bir şeyden etkilenmek anlamına gelebilir. Gündelik konuşmalarda yaygın olarak kullanılan bu sözcük, olağanüstü olaylara, başarılara veya deneyimlere güçlü, anında tepkiler verir. Sadeliği, onu çeşitli bağlamlarda çok yönlü ve etkili kılar.

Bu nedenle, dünyanın çok yönlü harikalarını ve bu farklı alanlarda gezinen kolektif deneyimlerimizi inceleyen, çağrıştırıcı bir sanat sergisi olan "Harika Dünyalar"ı (WOW) yarattık. Sergi, insanların hayatlarının olağanüstü yönleriyle etkileşime geçme ve bunları yorumlama yollarını kutluyor ve bireysel yolculukların benzersiz bakış açılarını ve yaratıcı ifadeleri nasıl şekillendirdiğini gösteriyor.

"Harika Dünyalar"da farklı disiplinlerden sanatçılar, her biri karşılaştıkları muhteşem unsurların özünü yakalayarak kendi vizyonlarını hayata geçiriyor. Sergide, 3 boyutlu sanatın somut derinliğinden resimlerin ruhani cazibesine kadar çeşitli ortamlar yer alıyor. Bu sanat eserleri, insan deneyimine dair hem kişisel yansımalar hem de evrensel yorumlar olarak hizmet ediyor. Bunlar doğrultusunda: Harika Dünyayı Yansıtın, Arındırın, Gerçekleştirin” dedi.

Ayşegül Ada Şenbaş / Haber



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler