Böcek: “Yeni Tesislerle Ticareti Canlandıracağız"

Antalya Ticaret Borsası üyeleri ile buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, Antalya Canlı Hayvan Borsası Kompleksi müjdesi verdi. Başkan Böcek, “Antalya dışındaki üreticileri ve erbaplarını Antalya Canlı Hayvan Borsası Kompleksi’nde buluşturarak ticaretlerini şeffaf bir piyasada yapmalarını sağlayacağız” dedi.

  • 07 Mart 2024
  • 230

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve yönetimiyle bir araya gelerek, hizmetlerini ve gelecek dönem projelerini paylaştı. Tarımın merkezi Antalya'da ticaret potansiyelinin de oldukça yüksek olduğunu belirten Başkan Böcek, “İş birliği ve yerelden kalkınma politikalarıyla 5 yılda önemli bir güç kazandık. Kuracağımız yeni tesislerle ticareti canlandırmaya devam edeceğiz” dedi.

ANTALYA CANLI HAYVAN BORSASI KOMPLEKSİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret Borsası buluşmasında Antalya Canlı Hayvan Borsası Kompleksi müjdesi verdi. Başkan Böcek, “Antalya dışındaki üreticileri ve erbaplarını Antalya Canlı Hayvan Borsası Kompleksi’nde buluşturarak ticaretlerini şeffaf bir piyasada yapmalarını sağlayacağız. Yetiştiricilere ürünlerini doğru fiyattan pazarlama, alıcılara ise güvenli bir ortamda hayvan temin etme olanağı sunacağımız bir pazar yeri ortamı sağlayacağız. Çevre ve görüntü kirliliğini önleyerek, denetlenebilir ve güvenli bir pazar ortamı oluşturarak, alıcıyı ve satıcıyı bilinen sabit bir alanda bir araya getireceğiz” diye konuştu.

GÜNEŞ PANELİ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Yerelden kalkınma vizyonuyla Antalya tarımına çok önemli desteklerle bulunduklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, 16 bin 428 çiftçi ailesine verilen ücretsiz enerji desteğini yüzde 85’e çıkardıklarını kaydetti. Böcek, 2019 yılından 2023 yılı sonuna kadar sulamada toplam 165 milyon TL enerji desteği sağladıklarını ve sağlamaya da devam ettiklerini belirtti. Yeni dönemde de tarımı güneş enerji sistemleri ile destekleyeceklerini anlatan Başkan Böcek, “Sürdürülebilir enerji kullanımına teşviki sağlamak için çiftçilerimize güneş enerjili panel desteğinde bulunacağız. Panel desteğinin yanı sıra tam kapsamlı teknik ve danışmanlık desteğimizle çiftçimizin yanında olacağız. Çiftçimize elektrik desteğinde bulunarak girdi maliyetlerini düşüreceğiz” dedi.

Antalya Ticaret Borsası / Haber




Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler