Adalet ve insan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu; “Utanç verici adımdan geri dönülmelidir”

Adalet ve insan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Av. Şerafettin Can Atalay'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin milletvekilliğini düşürmesinin hukuk ve Türk demokrasi tarihine utanç verici bir tablo olarak geçtiğini söyledi.

  • 01 Şubat 2024
  • 294

Dünyanın en eski en demokratik Meclisi kabul edilen Antalya'nın Kaş ilçesi Patara Mahallesi(Gelemiş) Patara Antik Kentte bulunan Patara Meclisi'nde basın açıklaması yapan AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin Meclis tarafından düşürülmesini kınadı.

 Bu durumun Anayasa ve Anayasa Mahkemesi(AYM)'nin hukuk tarihinde hiç yerinde  olmayan Yargıtay darbesi olduğuna dikkat çeken AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu,''TİP Hatay Milletvekili Av. Şerafettin Can Atalay Gazi Meclisine gönderilen irade halkın yüce iradesidir.Halkın sandığa yansıyan irade Yargıtay darbesi ile milletin milli iradesinin tecellisi Meclis tarafından yapılması daha büyük bir utanç vesikasıdır. Anayasa bir ülkenin varlığının emniyet sibobudur Ülkemizde Can Atalay'ın  Yargıtay darbesi ile Meclis'te parti çoğunluğu vekilleri tarafından düşürülmesi ve Meclis Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un bilinçli bir şekilde Birleşik Arap Emirliklerine(BAE)'ye gitmesi daha da üzüntü verici bir durum.' dedi..

Anayasa da Anayasa Mahkemesi(AYM) kararlarının tartışmaya açık olmadığı kesin hüküm olduğunu vurgulayan Av. Mücahit Gündoğdu, AYM iki defa TiP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında iki defa hak ihlali kararı vermesine rağmen yargı tarihinde görülmemiş Yargıtay darbesi ile AYM aleni olarak rafa kaldırıldığının altını çizdi.

Milletvekili Can Atalay durumunda olan eski MHP Milletvekili Engin Alan, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ve DEM Parti Kocaeli milletvekili Doç. Dr. Faruk Gergerlioğlu nda   AYM kararlarına uyulurken ne değiştide bugün Can Atalay konusunda AYM'nin iki defa verdiği hak ihlali kararına uyulmadığını soran AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu konuşmasını şu sözlere tamamladı.

Can Atalay'ın tek suçu Gezi Davası ve Soma Davası'nın avukatı olmak. Milletvekili Can Atalay'ın Yargıtay darbesi ile Meclis tarafından milletvekili düşürmesi  Gazi Melisi için utanç vesikasıdır. Bu utanç vesikası Gazi Meclisine hiç yakışmadı. Can Atalay'ın Meclis tarafından Milletvekilliği düşürüldükten sonra Meclis Milletvekili fotoğraf albümünün altına Anayasaya göre düşürüldüğü yazılması daha büyük utanç verici ve mide bulandırıcı bir durum. Yargıtay darbesi sonrası ülkede  vatandaşların mülkiyet hakkı başta olmak üzere hiçbir güvencesi yoktur. Böyle bir yönetim anlayışı dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Siyasi İrade işine gelmediği yargı kararını beğenmediğinde  AYM'nin kararını tanımıyoruz. AYM ortadan kaldırılsın diyor. Bugün dün Milli Görüş gömleğini çıkararak iktidara gelenler Milli Görüş Lideri Refah Yol Hükümeti Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi(AYM) tarafından kapatıldığında bizler ''AYM'nin kararına saygılıyız. AYM'nin kararları kesin hükümdür. kararları herkesi bağlar''. diyerek tarihe geçen sözleri söylemiştir. Ben AYM ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM kararlarını tanımam demek ve uymamak ülkeyi Avrupa Birliği(AB) ve dünyadan uzaklaştırır. Ülkemiz 100 yıl önce kurulurken yönünü Batıya çevirmiş bir ülkedir”

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 




Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler