6 ŞUBAT DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ

Türkiye; 06.02.2023 günü saati 04:17'de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 büyüklüğünde ve saat 13:24’de merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde iki büyük yoğun yıkıcı deprem yaşadı.

  • 05 Şubat 2024
  • 234

11 il ve 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilendi.  50 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakan, yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden ayıran bu felaket sonucu ülke olarak tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğulduk.

ARADAN TAM BİR YIL GEÇTİ

Asrın felaketinin üzerinden geçen bu süre zarfında kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde ve bu yaşadığımız asla dinmeyecek bir acı. Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmek mümkün değil ancak bu felaketten çıkarılacak dersler var. Ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerekiyor.

İnsanlığın bir daha böyle büyük felaketler yaşamaması dileğiyle, kaybettiklerimize Allahtan rahmet, acılı ailelerine ve tüm milletimize tekrar “geçmiş olsun” diyoruz. (Haber Merkezi)




Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler