Yazarlar öğrencilerle bir araya geldi

Manavgat Halk Kütüphanesinin Yürüttüğü Yazarlarla Edebiyat Sohbetleri ve İmza Günü Projesi Manavgat Kız Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.

  • 07 Mayıs 2024
  • 284

Manavgat İlçe Halk Kütüphane Başkanı Hidayet Oktay önderliğinde Yazarlarla Edebiyat Sohbetleri ve İmza Günü Projesi Manavgat Kız Meslek Lisesi Öğrencileri ve çeşitli yazarların katılımıyla düzenlendi.

İmza Gününe Katılan Yazarlar; Hidayet OKTAY, Halil YILDIRIM, Mahmut ÖZ, Gülşen Yıldırım KÜSÜN, Nuri UYGUR, Yılmaz ALİ, Bekir SEVİK, Süleyman KÖYBAŞI…

Manavgat İlçe Halk Kütüphane Başkanı Oktay; ‘2015 Kasım ayında uygulamaya başladığımız yazarlarla edebiyat sohbetleri ve yerel yazarlar imza günü projesinin 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk toplantısını Manavgat Kız Meslek Lisesinde gerçekleştirdik. Projemize 8 yazarımız katılarak kitaplarını imzaladılar. Sınıflarda öğrencilere de hitap eden yazarlarımız yazma serüvenlerini, deneyimlerini öğrencelere aktararak onlardan da yazmalarını istediler.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği edebiyat sohbetleri ve imza gününde yazarlarımız bol bol kitaplarını imzalayıp öğrencilerle kitapları hakkında konuşup bilgi vererek gelecek günlerde yine geleceklerini söyleyerek etkinliği sonlandırdılar. Okul müdürü Bora ABAOĞLU ile Müdür Yardımcısı Ferda ÇELEK aile birliği başkanı ve öğretmenlerin yakın ilgisi yazarlarımızı fazlası ile memnun etmiştir. Yazarlarımızın ortak görüşü; Projemiz çerçevesinde yazarların imzaladıkları kitapların yanında yazarların ‘Yazarından imzalı kitap almak bir kültürdür’ bu kültürü yaşatmak siz okurların elindedir. Okulunuza gelen yazarları dikkatle dinleyip onların deneyimlerinden yararlanın. Sizler geleceğin doktoru, mühendisi öğretmeni olacaksınız ama aynı zamanda iyi bir romancı, şair, denemeci de olabilirsiniz yeter ki kendinize inan. İnanmak bir işi başarmanın temel koşuludur diyerek günü bitirdiler. Biz kütüphane müdürlüğü olarak projemizi uyguladığımız bütün okulların kütüphanesine yaklaşık 100-150 adet kitap ederek onlara destek olmaktayız. Kız Meslek lisesine de bir o kadar kitabı hediye ettik. Bütün öğrencilerimize bol okumalı günler dileriz. Bütün Yazarlarımıza Teşekkür Ederiz.’dedi.

Haber Merkezi

 

 

 

 



Yazarlar öğrencilerle bir araya geldi

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler