Uysal: 2024 turizm teması ‘Antik Bakış’

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, 2024 turizminde Türkiye turizminin başkenti Antalya'da tarih, kültür ve arkeolojik varlık turizmini ön planda tutacaklarını söyledi.

  • 09 Şubat 2024
  • 1394

Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde tatile gelen Avrupalı turistin Antalya'da Kaş ilçesinden Gazipaşa ilçesine kadar olan 400'e yakın antik kentti otel dışına çıkamadığı için görmeden ülkesine geri döndüğünü söyledi. Antalya'da son 35-40 yıl içinde kitle turizmi gölgesinde oluşan bir turizm hakim olduğunu vurgulayan Başkan Av. Ümit Uysal, '' 2024 turizm sezonu vurgusu ve turizm teması; Antalya'daki antik bakış olacak.''dedi.

Başkan Av. Ümit Uysal, dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT te Antalya'nın kalbi Muratpaşa'nın gözbebeği Kaleiçi'nin “Antik Bakışları” temasıyla katıldıklarını 2014 yılından bu yana Kaleiçi merkezli bir destinasyon tanıtımı sürdürdüklerini ifade etti.

Uysal, bu sayede tarihi kent merkezinde 12 ay boyunca devam eden bir turizm hareketliliği sağladıklarını ve EMITT'te de Kaleiçi'nin tarihini ulusal ve uluslararası düzeyde anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin /Haber

 



Uysal: 2024 turizm teması ‘Antik Bakış’

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler