TÜBİTAK 2204 Bölge Finallerine damga vuran Namık Karamancı Fen Lisesi’nde HEDEF “TÜRKİYE FİNALLERİ”

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finallerine Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi damga vurdu.

  • 09 Mart 2024
  • 951

Yarışmalara 49 projeyle katılan Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri,  4 alanda 4 projeyle Konya’da finale kaldıkları Projeleri 4-7 Mart tarihlerinde Antalya Bilim Merkezinde sergilediler. Projeler Antalya Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde  kendi alanlarındaki önemli akademisyenlerden oluşan jüriler  tarafından  değerlendirildi ve  dereceye girenler büyük bir katılımla ilan edildi.

Değerlendirmeler sonucu Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi, 2024 TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finalinde büyük bir başarıya imza atarak  Fizik Kimya, Biyoloji alanlarında TÜBİTAK Konya Bölgesi birincisi oldu.

Fizik Alanında  10. Sınıf öğrencisi Sıddıka İnci YAMAN 

Kimya  Alanında  11. Sınıf öğrencileri  Asya GÜVEN ve Azra DEMİRCİOĞLU

Biyoloji   Alanında  11. Snıf öğrencileri  Azra SARAÇ ve Tuana YILMAZ,   Kimya Öğretmeni Savaş Zafer GÜLER danışmanlığında 1. oldular.

Her üç alanda birinci olan takımlar mayıs ayı içerisinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılacaklar.

Sene başından beri yoğun bir çalışma sonucunda her üç alanda da bu başarıyı elde ettiklerini söyleyen Danışman Öğretmen Savaş Zafer Güler, hedeflerinin 2024 Türkiye TÜBİTAK Finallerinde derece yapmak olduğunu ifade etti.

“Bu başarıyı okulumuza ve şehrimize getirdikleri  için hem öğrencilerimle hem de öğretmenimle ne kadar gurur duysam azdır” diyen Okul Müdürü Hasan Kökçü, “öğrencilerimin her alanda başarılı olacakları  konusunda hiçbir şüphem yok” dedi. (Haber Merkezi)



TÜBİTAK 2204 Bölge Finallerine damga vuran Namık Karamancı Fen Lisesi’nde HEDEF “TÜRKİYE FİNALLERİ”

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler