Simit’e zam ‘12,5 lira

Turizm kenti Antalya Manavgat'ta simit fiyatı 9 liradan 12,5 liraya yükseldi. Simit üreticileri simit fiyatlarındaki artışı tüp, un, susam ve işçilik maliyetlerinin artması nedeni ile gerçekleştiğini belirtti.

  • 08 Şubat 2024
  • 1357

 Manavgat Teksin Unlu Mamülleri Üretim İşletmesi işletme Sorumlusu Ahmet Emeksiz, simitte fiyat artışının simit üretiminde maliyetlerin sürekli artması nedeni ile gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Simit üreticisi Ahmet Emeksiz, '''Taşımacılıktaki bir fiyat artışı unlu mamül üretiminde buğdayından una, undan susama, taş fırında oduna, tüpe, susama zam geliyor. İşçilik ve usta maliyetleri artıyor. Simit 9 lirayken fırında çalışan işçi ve ustanın asgari ücreti 11 bin 402 liraydı. Şimdi ise 17 bin 2 lira. 12 kilogramlık tüp 350 liraydı, şimdi ise  650 lira. ''dedi.

 GARİBAN DÖNERİ SİMİTİN 9 LİRADAN 12,5 LİRA OLMASI BİR BARDAK ÇAY BİR SİMİT KEYFİNİ BOZDU!

Simit ustası ve üreticisi İslam Tamer'de simit ve ekmek üretiminde maliyetlerde bir yıl öncesine göre   yüzde 129 artış olduğunu söyledi. Bir yıldır unlu mamül üretiminde iğneden ipliğe zam olduğunu belirten İslam Tamer,'' Manavgat Irmağına nazır bir simit evinde yada herhangi bir kafede bir bardak çay ile simit yemenin maliyeti 22.5 lira. Bir bardak çay 10 lira+12,5 simit:22,5 lira. Maalesef halkın dilinde pelesenk olan gariban döneri simit günümüzde gariban için lüks oldu. Son zaman üretiminde maliyet artışı nedeni ile bir simidin 12,5 lira olması gariban döneri olarak bilinen simit ve bir bardak çay içme keyfi garibanın ağız ve damak tadını bozdu.'' ifadesinde bulundu.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber



Simit’e zam ‘12,5 lira

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler