Side kış turizmine hazır

300 bin yatak kapasitesi ve 250 beş yıldızlı otel sayısı ile konaklamada Türkiye turizminin en büyük turizm destinasyonu Manavgat'ta kış dönemi turizmine geçildi.

  • 02 Aralık 2023
  • 894

Turizmcilerin ölü sezon dedikleri bu dönemde Manavgat-Side destinasyonuna gelen turist profilini yaşlı Alman ve Avrupalı turistler oluşturuyor. Kış döneminde gelen yaşlı Alman ve Avrupalı turistler 20 gün ile 3 ay arasında tatil yapıyor. Kışın açık olan otellerin bazılarının aynı otelin aynı odasında 10 ve 20 yıl tatil yapan Alman yaşlı turistler çiftleri bulunuyor. Yaşlı Alman turistlerin kış döneminde Antalya Sideyi tercih etmesinden en önemli faktör Antalya'nın yılın 365 gününün 300'nün güneşli olması.Kış döneminde yaşlı turistlerin havuza girmesi için havuzların ısıtılması ile Antalya'da kışın açık olan otellerin Akdeniz çanağında Türkiye'nin turizmde rakip ülkeleri İspanya,Yunanistan, Fransa ve İtalya'ya göre ucuz olması.

Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği Derneği  Başkanı Cengiz Haydar Barut, Antalya Side'de Otelciler ölü sezon denilen döneminde maliyet yüksekliğine bağlı zarar etmesine  karşı turizm çalışanlarının istihdamı ve bu dönemde işsiz kalmaması için konaklama tesisini açık tuttuğunu söyledi. MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, " Turizm sezonunu 6 aydan etap etap 8 ,10 ve 12 aya çıkarmak için Alman ve Avrupalı emekli turistleri bu dönemde çekme yanı sıra futbol takımları, bisiklet takımlarını çekmek zorundayız. Bu konuda en güçlü potansiyelimiz Side'de  güneşli gün sayısının fazla olması. Side'ye gelen Alman ve Avrupalı turistin 50 bin yatağın 20-30 dakika yürüme mesafesinde Side Antik Kent'te ulaşması ve kendini Roma dönemi arkeolojik varlıkları içinde bulması.Side kültür, tarih ve arkeolojik varlık zenginliği en yüksek turizm destinasyonu olduğu için yılın 12 ayı turizm hareketliliği olan bir yer" dedi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 

 




Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler