Op.Dr.Emin Canan: “Sigara içmek intihardır

Türkiye turizminin kalbi Antalya Manavgat’ta Sağlıklı Yaşam Canan Kliniği Genel Cerrah Op. Dr .Emin Canan, sağlıklı yaşamın yolunun dumansız hava sahası ve tütün ve tütün mamullerinden uzak durmaktan geçtiğini söyledi.

  • 05 Ocak 2024
  • 880

Op. Dr. Emin Canan,''Günümüz Tıp dünyası sigaranın çok büyük zararlarını kabul etmiş ve zararlarını insanlığa bilimin ve tıbbi bulgularla tebliğ ettiği halde halen tütün kullanımına devam etmek tedrici(Aşama aşama, kademe kademe) bir intihardır. Her sigara tiryakisi bilmelidir ki her tütün mamulünün dumanını içine çekerken uzun vadeli bir intihar girişiminde olduğunu kabul etmelidir.''dedi.   Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) verilerine göre dünya günlük 23 bin kişinin sigara içimine bağlı oluşan hastalıklara bağlı hayatını kayıp ettiğine dikkat çeken Genel Cerrah Op. Dr. Emin Canan," Ülkemizde 80 milyon Türkiye'sinde yılda 81 bin insanımız tütün ve tütün mamülleri kullanımından hayatını kaybediyor. 283 bin insanımız da tütün ve tütün mamulü kullanımına bağlı oluşan hastalıklara maruz kalıyor. Ülkemizde insanımız ve gençlerin en kolay şekilde ulaştığı en etkili  tütün dumanındaki   nikotine bağlı bağımlılık yapan en etkili içecek sigara.Özellikle gençlerin tütün ve tütün mamullerinin ulaşımı markete bakkala gidip parayı verip alma kadar  kolay olmamalı.Tütün ve tütün mamullerini kullanmaya bağlı akciğer , kalp ve diğer vücut organlarına verdiği zarar ve hastalıkları hiç bir hekim önleyemez ve tedavi edemez. "ifadesinde  bulundu.

Dünyada ve Avrupa Tıp'ının yaygın kanaatin sigara içimi tedrici( yavaş yavaş ,kademe kademe) intihar olarak gördüğünün altımı çizen Op. Dr. Emin Canan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:'' İnsanlık günümüzde tarihin hiçbir döneminde tütün ve tütün yolu ile kendi kendi sağlığına zarar verdiği başka bir dönem yok.Geçen yüzyılın ve bu yüzyılın  en büyük sorunu tütün ve tütün kullanımına bağlı kendisine zarar vermesi ve zarar vermeye inat ve ısrarla devam etmesidir.İnsanlığın keyif verici olmanın altında bir kobra yılanını barındıran bağımlılık yapan nikotine karşı başta Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) olmak üzere ortak mücadele etmelidir. Bu mücadele sağlıklı yaşam ile gelecek nesillerin sağlıklı yaşaması bilinci içinde yapılmalı.''

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 



Op.Dr.Emin Canan: “Sigara içmek intihardır

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler