“Öğretmene Kalkan Eller Kırılsın”

Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi sonrası öğretmenler dün ülke genelinde eylem yaptı.

  • 10 Mayıs 2024
  • 198

Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinlik Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Manavgat temsilcilikleri tarafından düzenlenerek, öğretmenler dün ders başı yapmadılar.

Üç Sendika tarafından ortak bir basın metni hazırlanarak eyleme katılanlara okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile öğretmenlik meslek kanununun üzerinden öğretmenlerin emeğinin değersizleştiğine ve mesleğin itibarsızlaştırıldığına dikkat çekilen açıklamada geçtiğimiz gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adayan okul müdürü İbrahim Oktuganın katledilişi kınandı.

Yapılan ortak basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

“Bugüne kadar eğitimde sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi Cimer uygulamasının bizlere karşı bir sopaya dönüştürülmesi MEB'in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.

Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü!. Söz bitti!.. Şiddetin, cinayetin tek bir fail olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Cinayetin arkasındaki zihniyet bizleri ötekileştiren her fırsatta tehdit ederek hedef haline getiren mesleğimizin itibarını ayakları altına alanlardır. “Bir toplumun uygarlık düzeyi öğretmene verdiği değerle ölçülür”

 Öğretmenler toplumu temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceği rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır unutmayalım ki; eğitimsiz bir toplum karanlığa mahkumdur.

 Buradan Milli Eğitim bakanına soruyoruz;

  • Okulda şiddeti önlemek için daha kaç eğitim emekçisinin can vermesi gerekiyor?..
  • İktidarın ve MEB’in plansızlığı nedeniyle okullarımız güvenlik açısından ciddi ciddi risk altındadır. Okullarımızdaki güvenlik açığının faturasını canımızla mı ödeyeceğiz?

 Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. Her suç gibi, bu suçun da azmettiricileri olduğunu biliyor ve onları çok iyi tanıyoruz. Daha önce de defalarca yaşadığımız cinayetler gibi bu son cinayete de azmettiricileri öğretmenler çalışmıyor gibi yanlış algılıyı toplumda yaymaya  çalışanlardır.

Kendimize ve öğretmenlerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyor Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemi kabul etmiyoruz artık yeter Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz. Artık yeter can korkusuyla çalışmak istemiyoruz”(Haber Merkezi)



“Öğretmene Kalkan Eller Kırılsın”

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler