Öğrencilerden çocuklara fotoğraf eğitimi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Anasanat Dalı tarafından Kurumsal Sosyal Sorumluluk Proje Uygulamaları dersi kapsamında hayata geçirilen “Müzede Bir Gün” konulu proje ile ilkokul öğrencilerine yönelik fotoğraf eğitimleri gerçekleştirildi.

  • 24 Mayıs 2024
  • 1353

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu danışmanlığında yüksek lisans öğrencisi Ersun Dayı’nın yürütücülüğünde fotoğraf bölümü öğrencileri ile “Müzede Bir Gün” konulu fotoğraf projesi hayata geçirildi. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Proje Uygulamaları dersi kapsamında hayata geçirilen proje kapsamında Antalya Siteler Mahallesi İlkokulu öğrencilerine kendi okullarında ve Antalya Müzesinde temel fotoğrafçılık dersleri verildi. Projeye Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Yaşar Arlı ve Antalya Siteler Mahallesi İlkokulu öğretmenleri de destek verdi.

MÜZEDE FOTOĞRAF EĞİTİMİ

Antalya Müzesinde düzenlenen fotoğraf eğitiminde öğrencilere 6 saat teorik, 6 saat uygulamalı olmak üzere toplam 12 saatlik kurs verildi. Bu sürede öğrencilere fotoğrafın kısa tarihi, ışık bilgisi, fotoğrafın anlatım ve ifade gücü, fotoğrafta kompozisyon ve renk bilgisi, dijital fotoğraf makinesi kullanımı anlatıldı. Ayrıca müze ve kültürel miras, müzelerin sanat eğitimindeki rolü ve eserler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitimlerin uygulamalı kısmında ise projeye katılan ilkokul öğrencilerine Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğrencileri tarafından müzedeki eserlerin portre ve detay çekimleri yaptırıldı.

DİĞER ÖĞRENCİLERE ÖRNEK

Fotoğraf Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu, proje sergisinin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Akdeniz Üniversitesinde tekrar açılacağını ve sergi kataloğu hazırlanacağını belirtti. Hanyaloğlu, ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracığıyla yapılacak duyuru ile diğer ilköğretim öğrencilerinin de örnek proje sergisini izlemesinin sağlanacağını ifade etti.

MÜZE FARKINDALIKLARININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Proje kapsamında verilen fotoğraf eğitimleriyle çocuklarda fotoğraf sanatı aracılığı ile tarih bilincinin oluşturulması, sanat konusunda kendilerine güvenmeleri, iş birliği yapma becerilerinin geliştirilmesi ve müze farkındalıklarının arttırılması hedefleniyor. Ayrıca projeyle ilkokul öğrencilerinin müze ve kültürel miras farkındalıkları, geçmiş dönemlerde ortaya konan sanat eserlerini tanıma, çok yönlü sorgulama ve düşünme, gözlem yapabilme ve bu gözlemlerini fotoğrafla anlatabilme, fotoğraf sanatı ve müzeye değer kazandırılması gibi konularda yeterliliklerinin arttırılması amaçlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü / Bülten




Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler