Namık Karamancı Fen Lisesi’nden TÜBİTAK başarısı!

4 projeyle ilçede ilk sırayı aldılar

  • 26 Şubat 2024
  • 1075

İlçemizin gözde okullarından Namık Karamancı Fen Lisesi, ülke çapında düzenlenen TÜBİTAK 2204-A yarışmasıyla adını bir kez daha zirveye yazdırdı. Okul, yarışma kapsamında 4 projesiyle ilçede ilk sırayı alarak büyük bir başarıya imza attı.

Proje ve tasarım uygulamaları öğretmeni Savaş Zafer Güler ile Almanca öğretmeni Esra Yonca Karadağ Şahin'in danışmanlığında hazırlanan projeler, akademik alanda da büyük ses getirdi.

Projeler:

1- Dar Alan Erişimli, Yavru Modüllü Akıllı Robot Süpürge:

Ev kullanıcılarının ek süpürme kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıp etkili bir temizlik için tasarlanmıştır.

2- Yüksek Hassasiyetli, Düşük Maliyetli Fiber Optik Jiroskopik Kuantum Sensörü Geliştirilerek Kuantum Pusulası Yapımında Kullanılması:

Kuantum pusulası geliştirilmesi ve kuantum sensörlerin yerli üretimi sağlanarak savunma sanayiinde kullanılabilecek faydalı ürünler elde edilmesi için yarı-kuantum pusulası yapılmıştır.

 3- Borofen Sentezi ve Sentezlenen Borofenin Hidrojen Depolama Kapasitesinin Kuvars Kristal Mikrobalans Yöntemiyle Tespit Edilmesi:

Borofeni sentezlemek, borofenin hidrojen depolama kapasitesini incelemek gibi amaçlarla yapılmıştır.

4- Mikroakışkan Çip Üzerinde İnsan Kan-Beyin Bariyerinin Modellenmesi, Yeşil Sentez Kuantum Noktaların Geçişinin ve Toksisitesinin Araştırılması:

HBMEC (insan beyin mikrovasküler endotel hücreleri) kullanarak mikroakışkan çipe entegre membran üzerinde kan beyin bariyerini (KBB) modellemek; mikroakışkan çipler aracılığıyla karbon kuantum noktaların (KKN) HBMEC üzerindeki etkilerini araştırmak ve yeşil sentez KKN’lerin kan beyin bariyer geçirgenliği üzerindeki potansiyelini ve toksisitesini araştırmak için yapılan deneysel çalışmadır.

Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin yoğun emek ve gayretleriyle ortaya çıkan bu zafere tüm okul camiası gururla şahit olurken, Okul Müdürü Hasan Kökçü bu önemli başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okulumuzun isminin bu şekilde duyurulması gurur verici. TÜBİTAK  2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına topyekün bir çalışma ve motivasyon ile 49 başvuru yaptık. Ve 4 başvurumuz Konya Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı. Bu başarı, zorlu süreçlerden geçerek emek veren herkesin ortak başarısıdır. "Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise, “başaracağım” diye başlayarak sonunda “başardım” diyebilenindir." Mustafa Kemal Atatürk’ ün sözündeki gibi Okulumuzun  elde ettiği bu zafer, özverili çalışmanın, azmin ve kararlılığın en güzel örneklerinden biri oldu. Öğrencilerimizin azmi ve öğretmenlerimizin destekleriyle geleceğe umutla bakıyoruz" dedi. (Haber Merkezi)



Namık Karamancı Fen Lisesi’nden TÜBİTAK başarısı!

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler