MASİAD’da görev değişimi; Mustafa Yaman yeni başkan

Manavgat Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MASİAD), gerçekleştirdiği son Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görev değişiklikleri kararı aldı. 23 Yönetim Kurulu üyesinden üçünün mazeretleri nedeniyle katılamadığı toplantı birlik ve beraberlik içerinde alınan kararlarla son erdi.

  • 09 Mayıs 2024
  • 240

Yaklaşık 6 yıldan bu yana dernek başknlığını yürüten Mücahit Tatar’ın yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir ve Manavgat Belediyesi Meclis Üyesi seçilmesi nedeniyle siyasette görev alması üzerine başkanlık görevinden istifa kararı sonrası gerçekleşen toplantıda Mücahit Tatar’dan boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine oybirliği ile Mustafa Yaman seçildi. Mustafa Yaman’dan boşalan Başkan Yardımcılığı görevine de Ahmet Emre Cengiz getirildi.

MÜCAHİT TATAR; “MASİAD, SİYASET ÜSTÜ BİR YAPIDADIR”

Geniş katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası duygularını dile getiren Mücahit Tatar; “Üyesi olmaktan onur duyduğum ve uzun yıllardır Yönetim Kurulu Üyeliği ve 6 yıldan bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğüm Manavgat Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nden (MASİAD);  31 Mart 2024 yerel seçimlerinde memleketimize ve Manavgat’ımıza siyaset alanında da hizmet etmeye karar verdim. Yerel seçimlerin ardından derneğimizin çalışmalarında daha etkin olabilmesi adına ve MASİAD’ın siyaset üstü bir yapıda olması gerektiği düşüncem nedeniyle bırakma kararı verdim ve bunu da her biri birbirinden değerli Yönetim Kurulu’nda yer alan arkadaşlarımla paylaştım. Kendileri de bu düşüncemi makul gördüler ve kendi aralarında gerçekleştirdikleri seçim ile son derece medeni ve demokratik bir şekilde bir ağabey tecrübesiyle değer verdikleri kıymetli dostum Mustafa Yaman Bey’e oybirliği ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin verilmesini kararlaştırdılar. Ben bundan sonra da yine Yönetim Kurulu’ndaki dostlarımın yanında olacağım. Manavgat Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MASİAD) bir okul gibidir ve buradan birçok STK’da ve memleketin değişik kademelerinde görev alabilecek başkanlar ve yöneticiler yetişecektir. Burada birbirinden değerli ve pırlanta gibi kardeşlerimizle 6 yıldan bu yana birlikte çalışma imkanımız oldu. Onların da önümüzdeki süreçte bütün kurumlarla daha etkin bir işbirliği içerisinde çalışabilmesi adına bu şekilde bir karar aldık ve bunun hayırlı olmasını diliyorum ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Manavgat Sanayici ve İş insanları Derneği (MASİAD), Manavgat’ın iş camiası adına en eski ve en köklü derneğidir. Bu dernek yine geçmiş dönemlerde yaptığı çok etkili çalışmalar gibi aynı etkinlikte çalışmalarını sürdürecektir. Ben derneğimizin tarafsızlığına ve çalışkanlığına güvenilmesinin ve önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Derneğimiz yine çalışkanlığı ve dinamizmiyle memleketimize çok ciddi değerler katacaktır.” diye konuştu.

MUSTAFA YAMAN; “KURUMLARARASI DİYALOĞUN SAĞLANMASINDA ROL ALMAK İSTİYORUZ”

Manavgat Sanayici ve İş insanları Derneği (MASİAD) Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası oy birliği ile yeni başkan seçilen Mustafa Yaman, toplantı sonrası yaptığı açıklamada; “Bana görevi layık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Yönetim Kurulumuz ile birlikte ortak akıl ve fikir ilkesiyle hareket ederek faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Önceliğimiz üyelerimiz ile istişarede bulunmak, onların sorunlarını ve çözüm yollarını rapor ederek resmi kurumlar ile temasa geçmek olacak. ‘Tarımda ve turizmde marka şehir Manavgat’ söyleminin altını doldurmak en büyük emelimiz. MASİAD olarak, ilçemizdeki sorunların çözümü ve daha iyi hizmet alabilmek için kurumlararası diyaloğun sağlanmasında rol almak istiyoruz. Hızla gelişen bir ilçe olduğumuz için maalesef ulaşım, alt yapı, sosyoekonomik düzey, kültür yozlaşması gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Ayrıca kalifiye eleman ihtiyacı, lojistik ve enerji maliyetlerinin yüksek olması sanayici ve iş insanlarımızın en temel sorunudur. Bahsettiğimiz sorunların çözümü için sosyal sorumluluk dahilinde ortak fikir üretip birlikte hareket edeceğiz. Yeni dönemimizin Manavgat’a ve MASİAD ailesine hayırlı uğurlu olması diliyorum. Manavgat’ın en köklü Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olan MASİAD‘ın kuruluşundan bugüne kadar görev alan büyüklerimize şükranlarımı sunarım. Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk‘ün ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır’ sözünü ahlak ve vicdanı bırakmadan her alanda uygulamalıyız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

MUSTAFA YAMAN KİMDİR?

1972 Antalya doğumlu olup ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Manavgat’ta tamamladı. 1994 yılında Gazi Üniversitesi eğitim fakültesi sınıf öğretmenliğinden mezun oldu. 1995/2019 yılları arasında tekstil ticareti yaptı. 2019 yılı itibari ile de örtü altı tarım sektöründe faaliyette bulunuyor. 2018 yılından bu güne MATSO ‘da meclis üyesi olarak görev yapıyor. MASİAD‘ da iki dönemdir Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılı yaptı. Evli ve iki çocuk babası. (Haber Merkezi)



MASİAD’da görev değişimi; Mustafa Yaman yeni başkan

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler