Kiralar Emekli maaşından çok fazla

Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral, dünyada ev kirasının emekli maaşından daha yüksek olduğu tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

  • 06 Aralık 2023
  • 2184

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması Rus ve Ukraynalıların  en fazla yerleştiği ilin Antalya olduğunu söyleyen SP Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral," Cumhuriyet tarihi süresince ilk defa en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğu ülkemizde 3+1 ortalama bir daire kirası 10 bin lira ilk defa 21 yıllık Ak Parti iktidarında gördü. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir durum yok.  Ak Parti iktidarında zengin daha zengin fakir daha fakir oldu. Ülkemizde en düşük emekli maaşının Avrupa Birliği(AB)  Para birimi Euro karşılığı 264 Euro. Bunun adı modern kölelik."dedi.

Türkiye turizminin başkenti Antalya'da 20 Kasım'da turizm sezonunun sona ermesi ile yaklaşık 300 bin turizm çalışanının otellerin kapanması ile işsiz kaldığını vurgulayan İlhami Demiral,konuşmasını şu sözlerle tamamladı:" 300 bin turizm çalışanının yüzde 80 , 5 ay işsiz  kalacak.Beş işsiz kalan turizm çalışanının evine asgari ücretli de olsa  maaş girmeden nasıl yaşayacak?.Devlet beş ay  işsiz kalan turizm çalışanına en az aylık 10 bin lira ev kirası desteği vermeli?"

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 



Kiralar Emekli maaşından çok fazla

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler