İ.G.Ü Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu ve Uzman Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Cengiz, “GES yatırımları önemli”

Sürdürülebilir enerji üzerine odaklanan İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi ve Uzman Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Cengiz, Türkiye’nin güneş enerjisi projelerine yönelmesi ve yenilenebilir enerji yatırımlarındaki yükselişini değerlendirirken; Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücünde 2035 yılına kadar yüzde 500 artış hedeflendiğini belirtti.

  • 12 Şubat 2024
  • 351

“Türkiye, güneş enerjisi projelerine destek vererek küresel arenada etkin bir rol oynayabilir” diyen Cengiz, “Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücünde 2035 yılına kadar yüzde 500 artış hedefleniyor. Güneş enerjisi kapasite artışı enerji bağımsızlığını ve ekonomik büyümeyi destekleyecektir.  Önümüzdeki süreçte çatı ve cephe uygulamalı güneş enerjisi yatırımları önemli bir rol oynayacak. Aynı zamanda, büyük ölçekli güneş enerjisi santralleri de ülke genelinde yaygınlaşacak. Böylece, enerji üretiminde güneşin tüm nimetlerinden en iyi şekilde faydalanılacak. Yerel yönetimlerin de bu gelişmeleri dikkate alarak projelendirmeleri önemli”şeklinde konuştu.




Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler