Gündoğdu; ‘Türkiye'deki Basın Özgürlüğü ‘Vahim’ kategorisinde’

Adalet ve İnsan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, bir ülkenin uluslararası arenada etkisel değerinin basın özgürlüğü ile doğru orantılı olduğunu söyledi.

  • 02 Mayıs 2024
  • 209

Merkezi İsviçre Cenevre'de bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler(RSF)'nin 2024 yılı dünya basın özlüğü endeksi raporunu açıkladığını belirten AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, ''RSF, dünyada 180 ülke arasında ''Basın Özlüğü Endeksi'nde Türkiye'yi 158 sırada olduğunu açıkladı. RSF endekste Türkiye'deki basın özgürlüğünü '' vahim'' kategorisinde not etti. Endekste birinci sıra ülke Norveç, ikinci sırada İrlanda, üçüncü sırada Danimarka, dördüncü sırada İsveç ve altıncı sırada Finlandiya oldu. Endekste vahim ve çok vahim sıralamasında ise sıra Rusya, Türkiye, Mısır, Suriye, Türkmenistan, İran, Vietnam, Çin ve Kuzey Kore yer aldı. ''dedi.

Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, evrensel hukuk normları, ileri demokrasi ve basın özgürlüğü olmayan ülkeleri güvenli bulmadıkları için yabancı yatırımcının yatırım yapmayacağının altını çizen Av. Mücahit Gündoğdu,'' Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Asya kıtasını Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Türkiye Cumhuriyetinin yönünü 100 yıl önce yönünü Batıya çevirmiş. Avrupanın evrensel hukuk normları ile tanıştırmış bir lider.  Basın özgürlüğü endeksinde ilk beş  sırada olan ülkelerin ortalama kişi başı milli gelirleri 60 bin dolar. Basın özlüğü olan ülkeler ekonomik refah düzeyi de çok yüksek ülkeler. ''ifadesinde bulundu.

ALMAN VE AVRUPALI VARLIKLI TURİSTLER TATİL REZERVASYONUNDA BASIN VE HUKUK ENDEKSİ RAPORUNA DİKKAT EDİYOR

Av. Mücahit Gündoğdu, Avrupa ülkelerinin tatil tercihlerinde basın özgürlüğü endeksine özel önem verdiklerini söyledi. Av, Gündoğdu, şu bilgileri kaydetti:Başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği( AB) ülkelerinin elitleri, tatilde para harcama potansiyeli yüksek ve entelektüel turistlerin büyük  çoğunluğu tatil tercihlerinde basın özgürlüğü ve hukuk endeksine raporlarını göz önünde bulundurarak rezervasyon yaptırıyor.''

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

 



Gündoğdu; ‘Türkiye'deki Basın Özgürlüğü ‘Vahim’ kategorisinde’

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler