Ev hanımının muhteşem başarısı

Türkiye turizminin başkenti Antalya'da öğrenmenin yaşı yoktur sözü gerçek oldu.

  • 17 Şubat 2024
  • 1173

Ev hanımı Nuriye Çetiner, öğretmen eşinin teşviki ile ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi;30 yaşında üniversite sınavına girdi.

 Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünü kazandı ve 34 yaşında okulu dönem birincisi olarak bitirdi.

Antalya'da yaşayan Ekrem -Nuriye Çetiner çift evlendikten 13 yıl sonra coğrafya öğretmeni Ekrem Çetiner'in destek ve teşvikiyle eşi Nuriye Çetiner, önce dışarıdan ortaokulu, ardından liseyi açık liseden bitirdi. Üniversite sınavlarına hazırlanan Nuriye Çetiner girdiği sınavın ilk yılında Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. Nuriye Çetiner,  dört yıl içinde Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü derece yaparak birincilikle bitirdi.

 Ev hanımı Nuriye Çetiner,'' Çocukluktan beri hep hayalim. Bir üniversite mezunu olabilmek en büyük hayalim ve arzumdu. Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünü bitirmem de eşim  coğrafya öğretmeni Ekrem Çetiner'e teşekkür borçluyum. Kendisine liseyi ve üniversiteyi bitirmem de teşvik ve desteklerinde hep yanımda oldu.Moral verdi. Desteklerini hep gösterdi. Hep destek verdiler. Üniversiteyi bitirmem de hep moral ve motivasyon desteği oldu.  Okumanın, öğrenmenin ve bir üniversite mezunu olmanın yaşı yok. Ben 30 yaşından sonra ortaokulu, liseyi dışarıdan bitirerek  Üniversite sınavına girdim ve  kazandım. 34 yaşında Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatını Bölümünü başarılı bir derece ile bitirdim. Okuma ve öğrenmenin yaşı yok. Yeter ki istesin istediği bölümü kazanır ve okur.' diye konuştu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 



Ev hanımının muhteşem başarısı

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler