Elmanı'nın girişine güreşçi heykeli dikildi

Antalya'nın Elmalı ilçesi Belediye Başkanı Halil Öztürk, turist memnuniyetinin bir sonraki yılın erken rezervasyonu olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Deniz, kum ve güneş turizminde Türkiye turizminin başkenti Antalya'nın yayla, inanç ve kültür turizminden ayrıcalıklı ilçesinin Elmalı olduğunu belirten Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk,kadim şehir Elmalının tanıtımına özel önem verdiklerini ifade.Başkan Öztürk,''Turizmde misafir memnuniyeti bir sonraki yılın erken rezervasyonu.'dedi.

  • 23 Nisan 2024
  • 388

Turizm Haftası ile ilgili açıklama  yapan Başkan Halil Öztürk,''Antalya kitle turizminde hiç şüphesiz Türkiye turizminin başkenti. 700 bin yatak kapasitesi ile deniz, kum ve güneş turizminin en büyük destinasyonu. Antalya'nın Türkiye ve dünya turizminde en büyük zenginliği ise Gazipaşa Dan Kaş'a kadar irili ufaklı 300'ün üzerinde tarihi ören yeri bulunması. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar çok tarihi ören şehri olan yer yok. Dünyada sadece Antalya. Elmalımızda geçmişte birçok medeniyeti bünyesinde barındıran kültürel zenginliği olan tarihi bir ilçemiz. Vahap Ümmi ,Sinan Ümmi  gibi tasavvuf büyüklerinin mezarları yanı sıra Tekke köyünde türbesi bulunan Anadolu'da Alevi- Bektaşi inanç, kültür ve öğretisini  hünkar Hacı Bektaşi Veli'den sonra yaygınlaştıran Abdal Musa'nın olması Elmalı'yı kültür turizm yanı sıra inanç turizminde öncü yaptı.

Elmalı'nın Cumhuriyet döneminin en büyük değeri ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün teşviki ile yazımını 17 yılda tamamlayan ve Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük müfessirlerden olan Hak Dili Kur'an Dili isimli tefsirin sahibi Elmalılı Hamdi Yazır Dır'' ifadesinde bulundu.

Öte Yanda Elmalı Belediyesi Elmalı'nın girişine tarihi geçmişi Edirne Kırkpınar dan daha eski olan  Türk'ün İlk Er Meydanı isimli  Elmalı'da iki güreşçinin güreş yaptığı yağlı  güreşlerinin sembolü olan iki pehlivanının güreştiği heykelini dikti. Heykelin açılışını Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı yaptı.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber



Elmanı'nın girişine güreşçi heykeli dikildi

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler