Şarj edilebilir Hibrit araçlara servis zorunluluğu geldi

Elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak amacıyla getirilen düzenlemeler, şarj edilebilir hibrit araçları da kapsayacak şekilde genişletildi.

  • 9 saat önce
  • 75

Resmî Gazete ‘de yayımlanan yeni tebliğ ile "Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ", "Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilir Hibrit Araçların İthaline İlişkin Tebliğ" olarak değiştirildi. Buna göre elektrikli araç ithalatı için daha önce belirlenen 7 bölgede 20 servis açma zorunluluğu, artık şarj edilebilir hibrit araçları da kapsayacak.

 Yine, Elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araç bakım ve onarımından sorumlu olacak kişilerin, TSE veya Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen özel bir yeterlilik belgesine sahip olması zorunlu hale getirildi. Tip onayına tabi olmayan elektrikli veya şarj edilebilir hibrit araçların ithalatı için de TSE tarafından düzenlenen muafiyet belgesi aranacak.

Düzenlemenin Amacı ve Etkileri:

Bu yeni düzenleme, elektrikli ve hibrit araç kullanımını teşvik etmek, şarj altyapısını güçlendirmek ve bu araçların güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla getirildi. Ancak, düzenlemenin otomotiv sektörü üzerinde çeşitli etkileri de olabilir:

Haber Merkezi



Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler