Canan; ‘Obeziteden kurtulmanın yolu sağlıklı beslenme’

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Beslenme Uzmanı Diyetisyen Büşra Canan, çağın hastalığı obezite kurtulmanın yolunun sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçtiğini söyledi.

  • 24 Ocak 2024
  • 1137

''Milletçe can boğazdan geçer'' sözünden hareket ederek kilo yapacak karbonhidrat ağırlıklı beslendiğimize dikkat çeken Beslenme Uzmanı Diyetisyen Büşra Canan, '' Dengesiz, her bulduğu yiyeceği midesine indiren bir beslenme aynı zamanda yüksek tansiyon,   diyabet, kalp ve kronik hastalıklara davetiye çıkarıyor. Yediklerimizi eritme ve vücudun hareket etmesi için günlük en az 45 dakika  yürüyüş yapmalıyız. Düzenli yürüyüş yapma sağlıklı yaşam ve kalp sağlığı için çok önemli. Hamurlu, unlu ve karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklerden uzak durmalıyız. Günlük 1,5 ,2 litre su tüketmeli.Aşırı yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı. Sabah kahvaltısında haşlanmış yumurta, süt ,ceviz, badem yiyelim. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeli.  Kışın ıspanağı yoğurtla yiyelim, yoğurtla yeme vücudun  hem demir ihtiyacını  hemde kalsiyum ihtiyacını karşılamış oluruz. Soframızdan zeytinyağı eksik etmeyelim. '' dedi.

''Bir hafta içinde sana şöyle bir diyet uygulayacağım ''  göreceksin en az beş ile 8 kilo arasında zayıflayacaksın türü sözlerinin umut tacirliği olacağına dikkat çeken  Diyetisyen Büşra Canan, düzenli öğünlerle saatinde beslenme yapmanın  en sağlıklı beslenme yönetimi olduğunun altıni çizdi .

OTELLERDE  AÇIK BÜFE  VAR DİYE  RECEP İVEDİK TARZI BESLENME  TARZINDAN UZAK DURALIM

Bu bağlamda Türkiye turizminin başkenti Antalya'ya beş yıldızlı otellere tatile gelen Alman ya da Avrupalı turistlerin otellerin açık  büfe restoranlarında sadece yiyebilecekleri kadar tabaklarına yemek, salata,tatlı aldığı bazı turistlerin ise sadece balık ağırlıklı beslendiklerini vurgulayan Diyetisyen Büşra Canan, tıka basa karnını doyurma ile ilgili, şu açıklamada bulundu:Bizde beslenme tarzımız tamamen can boğazdan geçer sözü endeksi. Yada önce gözün günlük doyacak endeksli.  Hatta bu konu ile ilgili Manavgat Titreyengöl Bölgesinde bir beş yıldızlı otelde çekilen Recep İvedik 1 isimli film var. Film başrol oyuncusu oteelin restoranından açık büfe olarak ne kadar yiyecek varsa bir tabağa doldurur.İşte bu tür beslenme şekli ;''can boğazdan geçer' sözünün hayat bulmuş hali. Alman ve Avrupalı  turistlerde  keinlikle  böyle beslenme şekli yok. Bize yakı beslenme tarzı birde Ruslarda var. Onlarda aynı bizde olduğu bini açık büfede ne varsa tabaklara dolduruyor. Sonra aldıkları yiyeceklerinin çoğunu yiyemiyorlar çöpe dökmek zorunda kalıyorlar. Sağlıklı beslenme canım şu yemeğin de  şu tatlıyı da çekiyor mutlaka yemem lazım demek değildir. ''

Haber / Abdurrahman Büyükkeskin



Canan; ‘Obeziteden kurtulmanın yolu sağlıklı beslenme’

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler