Bakanlık Portikli Yol üzerinde yapılan yolu söktü

Kültür ve Turizm Bakanlığı dünyaca ünlü turizm destinasyonu Side'de antik kentte 9 yıl önce Manavgat Belediyesinin Anıtsal Çeşme yakınından Side Müzesine kadar Portikli Yol üzerine turistlerin üzerinden yürümesi için döşediği ahşap yolunun hepsinin tarihi ören yerinin estetik dokusunu bozduğu gerekçesi ile hepsinin kaldırttı.

  • 30 Ocak 2024
  • 1499

Manavgat Belediyesi 9 yıl önce tren yolu raylarının altlarında kullanılan sonra ıskartaya çıkan ağaçlardan turistler Anıtsal Çeşmeden tarihi giriş kapısına ulaşmada kışın ve nisan yağmurları sonrası yağan yağmurda turistlerin ayaklarının ıslanmaması için Side Portikli Yol üzerine döşediği ahşap yol döşemesi Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından hepsi kaldırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Side Antik Kentte Anıtsal Çeşme'den 2. Etap Restorasyon çalışması kapsamında tarihi dokuya uygun olarak Portikli Yol üzerinde turistlerin rahat ve hiçbir engele takılmadan karşılama yerinden Portikli Yol üzerinden Side Antik Tiyatroya ulaşada yeni ulaşım yolu yapımına başlandığı ve bitme aşamasına geldiği belirtildi.

İzmir'den Side'ye tatile gelen İrfan Ayvazoğlu, her yıl Side'ye yılda iki defa tatile gelen biri olduğunu söyledi.

İrfan Avazoğlu,''Eskiden Portikli Yol üzerinde kurulu bulunan ahşap ağaç kalasların görüntü olarak  hiçbir estetik görünümü yoktu. Çok hantal ve çirkin duruyordu. Kaldırılması çok iyi olmuş. Çok basit bir yapıydı.Bakanlığın kaldırması çok doğru ve yerinde bir karar.''dedi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin



Bakanlık Portikli Yol üzerinde yapılan yolu söktü

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler