Avcı ve Cengiz, Fen Lisesi öğrencileriyle biraraya geldi

MASİAD ve MATSO kurucularından, uzun süre Manavgat Sanayici ve İş insanları Derneği’nde Başkanlık, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda yöneticilik yapan iş insanı Mehmet Ali Cengiz ile ilçemizin yetiştirdiği değerlerden olan ve 1981 yılında Eskişehir TÜLOMSAŞ'ta (Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü) Makine Mühendisi olarak göreve başlayarak 2005-2020 yılları arasında 15 yıl boyunca TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü yapan Hayri Avcı, geçtiğimiz günlerde Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi’nde öğrencilerin düzenledikleri bir söyleşiye konuk oldular.

  • 19 Şubat 2024
  • 1172

Avcı ve Cengiz, Namık Karamancı Fen Lisesi okul öğrencileri tarafından çıkarılan Mavi Çerçeve dergisinin 1. basımı için düzenlenen imza gününde öğrencilerin kendilerine yönelttikleri soruları cevaplayarak gençlerle keyifli bir sohbet geçirdiler.

Cengiz, okul dergisi Mavi Çerçeve ’de deneyimlerini paylaşmasının ardından öğrencilerle arasında bir gönül bağı kurduğunu ve geleceğe umutla baktığını dile getirerek “Dünyanın en değerli varlığı itibarlı bir ülkenin insanı olmaktır. Siz seçilmiş ülkemizin yıldızlarsınız. Geleceği şekillendirecek ilim bilim insanı olacaksınız. Ülkemize hem umut, hem çare olacaksınız Biz size güveniyoruz” diye ifade etti.

Hayri Avcı da, kendi yaşamından örnekler vererek önemli tavsiyelerde bulundu.

Okul müdürü Hasan Kökçü ise, okullarında bu kadar önemli isimleri ağırlamanın gurur verici olduğunu dile getirirken, öğrenciler için unutulmaz bir deneyim yaşandığını belirtti. Avcı ve Cengiz'in öğrencilere ilham verdiğini ve kariyerleri hakkında değerli bilgiler sunduğunu vurguladı, teşekkür etti.

Kökçü; Etkinliğin “öğrencilere gerçek hayatta başarılı bireylerle bir araya gelme ve onların deneyimlerinden faydalanma fırsatı sağladığı görüldü. Gençlerimizin kariyer hedeflerine yol gösterme ve cesaretlendirme açısından bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi



Avcı ve Cengiz, Fen Lisesi öğrencileriyle biraraya geldi

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler