Antalya’nın Uludağı’nda Kayak yapılamıyor

Bey Dağların eteğinde bulunan denizden rakımı 2 bin 400 metre olan Antalya'nın Uludağ'ı bilinen Saklıkent'te kar kalınlığı yeteri seviyeye ye ulaşmadığı için kayak yapılamıyor.Antalya merkez Konyaaltı ilçesinden 55 kilometre uzaklıkta ve 1 saat 20 dakikaya ulaşılan Saklıkent'te bu sene eteri kar yağışı olmadığı için kayak yapmak için gelenler hayal kırıklığı yaşıyor.Denizden 2 bin 400 yükseklikteki Antalya'nın Uludağ'ı Saklıkent'te yeterli yağış olmamasına bağlı kayak yapılabilecek kar kalınlığı oluşmadığı için kayak yapılamıyor.

  • 14 Şubat 2024
  • 1298

Yetkililer, yeterli seviyede kar olmadığı için Saklıkent'te kayak yapılmadığını bildirdi.Saklıkent'te kayak yapılmamasına karşı teleferiğin çalıştığı belirtildi.

Antalya Gazipaşa ilçesinden  Saklıkent'e iki oğlu ve bir kızı ile ailecek kayak yapmaya geldiklerini belirten Ömer-Aylin Hancıoğlu Çifti, yeterli kar olmadığı için ailecek Saklıkent'te kayak yapamadıkları için hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Ömer Hancıoğlu, '' Çocukları kayak yaptırmaya gitmiştim, Saklıkentte görevli  yeterli kar olmadığı için kayak yaptıramıyoruz deyince  şok oldum. Çok büyük hayal kırıklığı yaşadık ailecek. Bizde karla üzerinde biraz yürüdükten ve kartopu oynadıktan sonra  piknik yaptıktan sonra geri dönmeye karar verdik'' dedi.. Konyaaltı ilçesine 55 kilometre uzaklıkta olan Beydağları Bakırtepe Mevkiinde bulunan Saklıkent 1971 yılında dönemin Antalya Valisi Hüseyin Öğütçen tarafından kayak merkezi kurularak kayak turizmine açılmıştı. Ayrıca Saklıkent'te TÜBİTAK'ın Gökyüzü Gözlem Evi bulunmaktadır.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

 



Antalya’nın Uludağı’nda Kayak yapılamıyor

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler