Antalya Müzesini 182 bin turist ziyaret etti.

720 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin başkenti olan Antalya, aynı zamanda arkeolojik varlık zenginliğine sahip bir il.

  • 16 Şubat 2024
  • 1300

Geçen sene Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya'da Kaş ilçesinden Gazipaşa ilçesine kadar 400 tarihi ören yeri bulunuyor.

Dünyada 400 tarihi örenyeri bulunan tek turizm kenti Antalya.

Geçen sene Antalya'ya havalimanı ile Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 15 milyon 689 bin gelmişti.

Gelen turistte 3 milyon 350 bin ile Ruslar birinci sırada olmuştu.

 Türkiye turizminin başkenti Antalya'da kültür, tarih ve arkeoloji turizmi kapsamında Antalya'da 6 müze ve kazı çalışmaları devam eden 20 antik kent bulunuyor. Ülke genelinde 2023'te müze ve ören yerlerinin ziyaretçi sayısı yüzleri güldürmüştü. Geçen sene müze ve ören yerlerini 3 milyon 269 bin kişi ziyaret etti. 400 tarihi ören yeri bulunan Türkiye turizminin başkenti Antalya Müzesini 182 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Bu ziyaretçi rakamı ile Antalya Müzesi ülke genelinde en fazla ziyaret edilen müzeler arasında yer aldı. Antalya Müzesini ise ikinci sırada 154 bin ziyaretçi ile Antalya Atatürk Evi oldu. Üçüncü sırada ise  Hemen ardında ise 131 bin ziyaretçisi ile Antalya Kaleiçinde bulunan Antalya  Mevlevihane Müzesi yer aldı.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, 2024 yılında Antalya'nın kalbi tarihi Kaleiçi'nde kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları turizmini ön planda tutacaklarını söyledi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

 



Antalya Müzesini 182 bin turist ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış. Şimdi ilk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Email adresiniz gizlenecektir. Zorunlu alanlar (*) ile işaretlenmiştir.


Benzer Haberler