Sorgun Boğaz Sahili’nde Kıyı Temizliği Etkinliği Düzenlendi


Antalya Valiliği himayesinde gerçekleştirilen “Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi” hareketi kapsamında, Manavgat Kaymakamlığı ve DEKAFOK işbirliğiyle Sorgun Boğaz Sahili’nde kıyı temizliği etkinliği düzenlendi.

Çevre bilincini artırmayı amaçlayan  etkinliğe, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş ve eşi Gülay Karataş, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kişioğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Enes Kürklü, Side Sahil Güvenlik Tim Komutanı Hasan Berkan Uncu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya ve DEKAFOK Kıyı Koruma Derneği Başkanı Seher Akyol da katıldılar.

Etkinlik, Manavgat halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşirken, gönüllüler ve öğrenciler, Sorgun Boğazı’nda kirliliğe neden olan atıkları toplamak için biraraya geldi. Katılımcılar, kıyı temizliğinin önemine ve deniz ekosisteminin korunması gerektiğine dair farkındalık mesajları paylaştılar.

“Denizlerimizin ve kıyılarımızın, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olduğu, bu tür etkinliklerin, toplumsal duyarlılığı artırmak adına önemli  olduğu vurgulandı.

Etkinlik sonunda toplanan atıkların, doğaya zarar vermeyecek şekilde bertaraf edileceği belirtildi. Organizatörler, bu tür kıyı ve çevre temizliği etkinliklerinin sürdürüleceğini ve daha fazla kişiyi bu tür faaliyetlerde yer almaya davet ettiklerini ifade ettiler.

Ayşegül Ada Şenbaş / Haber