MANAVGAT’TA ENGELLİLER KALDIRIMLARA TAKILIYOR Yüksek Bordürler Günlük Hayatı etkiliyor

Manavgat’ta bazı kavşak ve yaya geçitlerinde kaldırımların gereğinden yüksek olması, engelli bireylerin ve bebek arabası kullanan vatandaşların günlük yaşamını adeta çileye dönüştürüyor. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelliler, kaldırımlardan yola inmekte ve tekrar çıkmakta büyük zorluk yaşıyor.

Kent merkezinde ve yoğun kullanılan ana arterlerde bulunan bazı yaya geçitlerinde, engelli rampalarının ya hiç olmadığı ya da standartlara uygun yapılmadığı gözlemleniyor. Bazı noktalarda ise rampalar olmasına rağmen kaldırım yüksekliği nedeniyle işlevini tamamen kaybediyor.

Vatandaşlar, “Engelli bireyler için yapılması gereken düzenlemeler kâğıt üzerinde kalıyor. Kaldırımlar var ama kullanılamıyor.” diyerek yerel yönetimi uyarıyor.

Mevcut durumun hem engelli bireyleri hem de yaşlıları, hamileleri ve çocuklu aileleri mağdur ettiğine dikkat çekilerek, yüksek bordürler nedeniyle birçok engelli vatandaşın yola inmek zorunda kaldığı, bunun da trafik açısından ciddi riskler oluşturduğu ifade ediliyor.

Vatandaşlar, belediyeden kavşak ve yaya geçitlerinin acilen gözden geçirilmesini, kaldırım yüksekliklerinin standartlara uygun hale getirilmesini ve denetimlerin artırılmasını istiyor.

Ayşegül Ada Şenbaş / Haber