Uzman Elektrik’te Macar Öğrenciler ve Eğitimciler Güneş Enerjisi Hakkında Bilgi Aldı

Manavgat’ta faaliyet gösteren Uzman Elektrik, Macaristan’ın Budapeşte şehrinin Petrik Lajos İki Dilli Teknik Lisesinden, staj yapmak için Manavgat’a gelen 5 doğa koruma öğrencisi ve eğitimcileri ağırladı. Erasmus+ projesi kapsamında gelen heyet, güneş enerjisi ve sürdürülebilirlik üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaretin Önemi

Ziyaret, iki ülke arasındaki dostluğu ve iş birliğini pekiştirmenin yanı sıra, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekmek açısından da önemliydi. Uzman Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Cengiz, yaptığı konuşmada, ortak kültürel bağların önemine vurgu yaparak, yenilenebilir enerji konusundaki uzmanlıklarını ve projelerini anlattı.

Öğrencilerin Soruları ve Cevapları

Öğrenciler, özellikle Manavgat gibi bir turizm kentinde güneş enerjisinin kullanımı, enerji verimliliği ve gelecekteki enerji ihtiyacının nasıl karşılanacağı gibi konularda merak ettikleri soruları Cengiz’e yönelttiler. Cengiz, soruları detaylı bir şekilde yanıtlayarak, güneş enerjisi sistemlerinin çalışma prensipleri, Türkiye’deki güneş enerjisi potansiyeli ve Manavgat’ta yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Uzman Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Cengiz yaptığı kısa konuşmada; “Aynı köklerin insanları olduğumuzu biliyorum, bu bağlar sizlere bizi daha çok yakınlaştırıyor. Ülkenize yaptığım ziyaretlerde hiç yabancılık çekmedim. Ortak kültürümüzün hala   dilde ve yemeklerinizde devam ettiğini görmek beni çok mutlu etmişti.

Yenilenebilir enerji konusunda uzmanlaşan şirketimiz bir çok büyük proje gerçekleştirdi. Yakın zamanda da 10 mW’lik ve 3,5 mW’lık projemiz enerji üretmeye başlayacak. GES (Güneş Enerji Santralları) kurulumu dahil her türlü bilgi alışverişi ve iş birliğinden mutlu olacağımızı bilmenizi isterim” dedi

Eğitimcilerin Yorumları

Doğa Koruma ve Jeoloji öğretmeni Zsolt Gogh da, ziyaretin kendileri için çok değerli bir deneyim olduğunu belirterek, Cengiz’in yenilenebilir enerji konusundaki tutkusunu ve vizyonunu görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ayrıca, şirketin çevreye duyarlı yaklaşımını ve sürdürülebilirlik ilkelerine bağlılığını takdir ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin İzlenimleri

 BMSZC Petrik Lajos İki Dilli Mesleki Teknik Okulu Erasmus+ programı katılımcıları; Balogh Bianka, Lénárt Vanda, Kovács Benedek, Zsigmond Levente, László Dezső Levente, Gőgh Zsolt ve Márta József “bu ziyaretten çok etkilendik.”dediler. Öğrenciler, ziyaret sayesinde güneş enerjisi konusunda daha fazla bilgi sahibi olduklarını ve sektörün geleceği hakkında daha iyimser olduklarını belirttiler. Bu ziyaretin, yenilenebilir enerjiye olan ilgilerini daha da artırdığını ve gelecekte bu alanda çalışma yapma isteklerini artırdığını dile getirdiler.

Teşekkür

Ziyarete katılan öğrenciler ve eğitimciler, kendilerine bu fırsatı veren Uzman Elektrik yönetimine ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.

Ayşegül Ada Şenbaş / Haber