Pazar yerleri o bölgenin ekonomik sosyal ve kültürel yapısını da gösterir ve bunlar tanıtım ve imaj için çok çok önemlidir…
Uzun zamandır pazarları gözlüyorum .. 30 yıldan beri hiçbir şey değişmemiş… Halbuki pazar yerleri bizim özümüz , kalbimiz, aklımız ruhumuzdur..
Manavgat’ta 1300 den fazla pazarcı var.. Bunlar bizim bir nevi turistik elçimizdir..
Önerilerim şunlar ve hızlıca hayata geçirmek gerekir..
1-Pazarcılar odası & Belediye işbirliği ile tüm pazarcı vatandaşlarımıza kılık kıyafet, diş fırçalama hijyen, eldiven v.s. eğitimleri derhal verilmeli..
Bizim renklerimiz ve kültürümüze uygun yazlık ve kışlık belirli bir kıyafet giyimi olmalı. (Belediye logosu olmalı.. Tezgahta satıcı kim belli olmalı)
2-Belediye & Pazarcılar odası işbirliği ile tüm pazar esnafı ; Esnaf ve iletişim dersleri almalı (Ağzı kaba konuşanlar uyarılmalı, neler duyuyoruz neler .. Esnaflardan dinliyorum uydurmuyorum..)
3-Fiyatların tek logolu Türkçe, İngilizce, Almanca v.b. etiketi olmalı. (kimi bir kartona, kimi kağıt parçasına yazar, kimi hiç yazmaz.. Böyle olur mu?
4- Seyyar W.C. Konulması kız erkek ayrı (turist çocukları tezgah arkasına işemesin artık.)
5- Belediye Cafe açsın ya kendi çalıştırsın ya bu isimle kiralasın.. İnsanlar oturur bir şeyler yer içer..
6- Danışma ve rehberlik hizmeti verilmeli. Bunlar ayrıca şikayet ve önerileri de dikkate alır ve pazar yerinin o günkü sorumlularıdır.
7- Pazar yerleri müzik veya kültürel gösterilerle ilgi çekici hale getirilmeli
8- Danışma ve rehberlik ayrıca Manavgat’ın alternatif turizm yerlerini , tarihi, ören ve gastronomi yerlerinin reklamını da belli bir ücret karşılığı (reklam gideri) alır, hem para kazanır, hem işletmeler çeki düzene başlar..
9- Görsel olarak da alan yeri tasarlanır
10 – Temel yabancı dil kursları verilir..
Artık şaşırtıcı ve dünyaca ünlü bir çağdaş temiz festival tadında sürekli öğrenen gelişen pazar yerlerimiz olsun..