Manavgat Sanatçılar Derneği Tanıtım Etkinliğine Davet

Manavgat Sanatçılar Derneği, kuruluşunun ardından ilk tanıtım etkinliğini düzenliyor. Derneğin kurucu yönetim kurulu üyesi ve etkinlik koordinatörü Dr. Hüseyin Ziyaettin, tüm Manavgat halkını bu özel geceye davet etti.

Etkinlik, 25 Şubat Salı günü saat 19:00’da kokteyl ile başlayacak. Ardından, derneğin resmi açılışı ve tanıtım gecesine geçilecek. Gecede, şarkılar, şiirler, müzik dinletileri, halk oyunları ve Latin dans gösterileriyle dolu coşkulu bir atmosfer yaşanacak.

Dr. Ziyaettin, derneğin misyonunu “sanatın tüm dallarını tüm mahallelere, tüm evlere, tüm bireylere ulaştırmak” olarak açıkladı. Sanatın insanı güzelleştirdiğine, iyileştirdiğine ve yaşama anlam kazandırdığına vurgu yaparak, Manavgat’taki tüm sanat dallarıyla ilgilenen amatör veya profesyonel sanatçıları ve kurumları derneğe üye olmaya ve birlikte çalışmaya davet etti.

Derneğin hedefleri arasında, ulusal ve uluslararası arenada Manavgatlı sanatçılar yetiştirmek de yer alıyor. Bu doğrultuda, belediye ve merkezi idare ile sanat alanında her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirttiler. Ayrıca, okullardaki öğrencilerin erken yaşta sanat dallarıyla tanışmalarını sağlamak da öncelikleri arasında. Bu amaçla, sanatsal yarışmalar, sergiler, etkinlikler ve geleneksel sanat dalları alanında çalışmalar planlıyorlar.

Dr. Ziyaettin, Mustafa Kemal Atatürk’ün “sanatsız kalmış toplumların hayat damarlarından biri eksiktir” sözünü düstur edinerek, Manavgat’ta her köşede sanatın tohumlarını ekmek istediklerini ifade etti. Özellikle merkeze uzak mahallelerdeki insanları, gençleri ve çocukları sanatla buluşturmak da öncelikleri arasında yer alıyor.

“Neden tüm ülkede Manavgat şarkıları dinlenmesin? Neden Manavgat şiirleri söylenmesin? Neden marşlarımız, halk oyunlarımız oluşmasın? Ülke çapında, dünya çapında bir yazarımız olmasın? Manavgat tiyatrosu tüm dünyada bilinmesin?” gibi sorularla, Manavgat’ın sanatsal potansiyeline dikkat çeken Dr. Ziyaettin, tüm sanat dallarının birbirini etkilediğini ve birlikte güzel şeylerin ortaya çıktığını vurguladı.

“Manavgat sanatın başkenti olacak” sloganıyla tüm Manavgatlıları, gençleri ve sanatseverleri etkinliğe davet eden Dr. Ziyaettin, unutulmaz bir gece olacağını ve etkinliğin ücretsiz olduğunu hatırlattı.

Ayşegül Ada Şenbaş / Haber