Manavgat Belediyesi, 16-18 Mayıs 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. Yağlı Pehlivan Güreşleri için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Ilıca Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek güreşlerin adeta bir bayram atmosferi yaratacağını belirterek tüm güreşseverleri bu büyük etkinliğe davet etti.
Hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Niyazi Nefi Kara, “Bu yıl 12’ncisini gerçekleştireceğimiz yağlı güreşlerimiz, üç gün boyunca Manavgat’ta adeta bir bayram havası estirecek. Tüm güreşseverleri, Antalya halkını ve ülkemizin dört bir yanından sporseverleri bu büyük organizasyona davet ediyorum” şeklinde konuştu.
CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin ilk etabı olma özelliğini taşıyan Manavgat Belediyesi 12. Yağlı Pehlivan Güreşleri için yapılan çalışmaları yakından takip eden Kara’ya, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti. Başkan Kara, “Akdeniz’in Kırkpınar’ı” olarak nitelendirilen ve bu yıl 12. kez düzenlenecek olan güreşlerin eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesi için yürütülen hazırlıklar hakkında detaylı bilgi aldı.
Hem Manavgat halkı hem de Türkiye genelindeki güreş tutkunları tarafından büyük bir heyecanla beklenen güreşlerde, geçen yıl başpehlivanlık unvanını Türk güreşinin önemli isimlerinden İsmail Balaban kazanmıştı. Bu yılki güreşlerin de aynı heyecan ve rekabete sahne olması bekleniyor.
Ayşegül Ada Şenbaş/ Haber